5.4.2015

Hommia ja puuhia


Hurmaa väsyttää
Hurma on kunnostautunut misseilyssä. Lumppari kasvattelee turkkia, ja käy misseilemässä mahdollisesti vielä kerran tai pari avoimessa luokassa, muutoin odotellaan veteraani-ikää. Onhan se ERI tai EH toki vallan kiva ja kelpo laatuarvostelu, mutta kun toki tiedän Lumossa olevat "puutteet", ja harrastukset on tunnetusti kivoja, kun niissä pärjää, niin olen päättänyt, etten erityisemmin viitsi maksella niistä kivoista laatuarvosteluista.

Tälle vuodelle Hurmalle on kertynyt jo pari näyttelykäyntiä. Tammikuussa Turun kansainvälisessä koiranäyttelyssä Tuula Savolaisen tuomaroitavana ja pääsiäisenä Imatran kansallisessa kaikkien rotujen näyttelyissä Unto Timosen kehässä. Molemmista laatuarvosteluna ERI, Turussa AVK2 ja Imatralla AVK3 ja SA.

AVO ERI AVK2 - Tuula Savolainen:

"2,5 vuotias narttu. Hyvä ylälinja. Riittävä raajakorkeus. Hyvä pää, joskin kuono saisi olla vahvempi. Hyvät korvat. Hyvä eturinta ja rungon tilavuus. Hyvin kulmautunut takaa. Hieman suorat olkavarret. Hyvä raajaluusto. Kantaa liikkeessä häntänsä hyvin. Takaliikkeet kapeat, sivuliikkeissä reipas askel. Turkissa hieman pehmeyttä. Hyvin esitetty."

AVO ERI SA AVK3 - Unto Timonen:

"Hyvä koko ja mittasuhteet. Hyväpiirteinen pää. Hieman hämmästynyt ilme. Hyvä kaula, etuosa ja raajat. Erinomainen runko. Hyvä ylälinja. Hyvä kinnerkulma. Hyvä turkki. Hyvä sivuliike."

Kassi-Hurma
Hurmalle on katseltuna muutama näyttely vielä tälle vuodelle kolmelle eri tuomarille. Esiintymistä ja kehäkäytöstä on tarkoitus hieman hioa, vaikka pääosin Hurma esiintyy todella kivasti. Ehkä syksymmällä tehdään näyttelyreissu Viron puolelle, riippuen vähän millaisia tuomareita siellä on tarjolla. Lähtökohtaisesti en ole kovin näyttelyorientoitunut, mutta Hurkissa on ihan kohtuullisesti potentiaalia, joten käydään näytillä silloin tällöin, kun kalenteri antaa myöten pelastuskoiraharrastamiselta ja muulta elämältä. Ja tunnustan, että kyllä sillä tuomarillakin on vähän väliä. 

Hurma on ilmoitettu Lappalaiskoirat ry:n Helsingin alaosaston järjestämään jalostustarkastukseen, jossa tarkastajana on ulkomuototuomari Saara Sampakoski. Lähinnä ihan mielenkiinnosta haluan viedä Hurman jalostutarkastukseen. Lumollekin olisi ihan mielenkiintoista saada jalostustarkastusarviointi, mutta kun Lumpparin pennut on kuitenkin jo tehty, niin ehkäpä on parempi tarkastella jälkipolvea. Myös Hurman veli Kaiku, Naavisemon Valonsoturi, on tulossa samaiseen jalostustarkastukseen.

Onnellinen koira osa I
Alkupäivityksen aihepiiristä huolimatta meidän elämä ei suinkaan pyöri koiranäyttelymaailmassa. Pekohommia on treenattu ahkerasti läpi talven. Pääosin rakennusetsintää, muutamia pitkiä harjoituksia molemmille, ilmaisutreeniä ja vähän pientä alue-etsintää maastossa. Kuluvan kauden tavoitteet on Lumolle pelastuskoiraoikeuksien säilyttäminen, eli hyväksytty taidontarkistus hausta. Mikäli äänivarmuutta saisi paremmaksi, niin rauniperuskokeen päivittäminenkin ja VSS-sijoituksen allekirjoittaminen olisi ajatuksena myös. Hurmalle olen kaavaillut tavoitteiksi pelastushaun loppukokeen molempien koeosuuksien suorittamista sekä raunioperuskoetta. Virtaan ei Hurman kanssa ole kiire. Tehdään kilsoja alle, ehkäpä se yksi pentue, jos pääsen miellyttävään lopputulemaan urosvalinnan suhteen, ja mietitään Virtaa sen jälkeen. Jälkeä pitäisi treenata molempien kanssa, samoin tottiksen treenaaminen ei olisi pahitteeksi sekään.

Onnellinen koira osa II
Kevään treenisuunnitelmien ja koulutusryhmän vetämisen lisäksi meillä on tiedossa pientä pintaremonttia, ja toivottavasti toukokuun aikana muutto. HurLumille on nimittäin ostettu omaa pihaa ja ikioma omakotitalo. Myös palvelusväki päivittää osoitteensa samaiseen paikkaan. Näin ollen Naavisemon toinen pentue näkee toivonmukaan päivänvalon nykyistä lokaatiota hieman pohjoisemmassa osassa pääkaupunkiseutua. 

Väsyneet ja onnelliset pääsiäisreissaajat Onnelankujan sohvalla


Lankalauantain lenkki Mellonlahdella

Pääsiäissunnuntain lenkki Vuoksen varrella - kaupunkipuroa ihmettelemässä






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti