22.12.2015

Vuosi 2015 pähkinänkuoressa

Tämän vuoden blogipostaukset ovat olleet todella harvinaista herkkua. Eipä sillä, etteikö meidän elämässä olisi ollut tapahtumia - niitä on tosiaan riittänyt. Aika on ollut sen verran kortilla, ettei postauksen kirjoittaminen ole ollut prioriteeteissä ihan ykkösjuttu.

HurLum sai viimein oman tontin ja tilukset. Isäntäväki teki lähes koko omakotitalon kokoisen "pienen pintaremontin", joka on listoja ja muutamia pikkujuttuja vaille vaiheessa edelleen. Tonttikin piti aidata, mutta se jäänee ensi keväälle. Asuntokaupat tehtiin lopullisesti huhtikuun alussa, muuttamaan päästiin heinäkuun lopussa. Emäntä karsi kalenteriaan koiraharrastuksen osalta kohtuu minimiin, jotta aika riitti yhteiseen projektiin. Toki koulutin edelleen yhtä pelastuskoirakoulutusryhmää sekä omia koiriani koko kauden ja toimin hälyryhmässä, mutta muuten karsin osalllistumista sen minkä pystyin.

Koetavoitteet kaudella 2015 oli Lumon osalta haun taidontarkistus, tänä vuonna pimeäosuus, joka suoritettiin hyväksytysti huhtikuun lopulla. Näin ollen Lumppari on saanut pitää pelastuskoiranoikeudet ainakin vielä tämän vuoden loppuun.

Hurman osalta koetavoitteita olikin hitusen enempi. Hurkin kanssa käytiin suorittamassa hyväksytysti huhtikuun lopussa haun loppukokeen päiväosuus ja  syyskuussa haun loppukokeen pimeäosuus, joten haun loppukoe on kokonaisuudessaan meillä Hurman kanssa plakkarissa. Lokakuussa kävimme vielä ottamassa hyväksytyn raunioperuskokeesta. Olemme Hurman kanssa näin ollen sijoitettuna Espoon puolella väestönsuojeluorganisaatioon (VSS).

Ensi kaudella, tai vuonna 2016, on tulossa pieniä muutoksia meidän laumadynamiikkaan. Niiden puitteissa jatketaan pelastuskoiratoimintaa mahdollisuuksien mukaan. Joka tapauksessa siis jatketaan, elämäntavastahan on vaikea luopua, mutta luultavasti en ensi kaudella ota omaa koulutusryhmää, ja joudun ajoittaiin karsimaan osallistumisiamme. HurLumilla on tavoitteena taidontarkistukset hausta, Lumolla päivä, Hurmalla pimeä. Hurmalla loppukoe raunioilta. Molempien kanssa on myös tarkoitus ottaa aktiivinen jälkitreenaaminen mukaan kuvioihin, ja jäljen osalta koesuorituksia sitten aikanaan.

Loppuvuosi otetaan chillisti. Ulkoillaan ja ehkä pienesti treenataan. Alkuvuodesta voidaan sitten taas tsemppaa treenirintamalla.

Mukavaa ja rauhallista loppuvuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti