26.4.2012

Treenipäivitystä

Alkaa hiljalleen olemaan sellainen boogie, että toiselle harrastuskoiralle olisi virka tässä perheessä avoinna, jottei Lumon tarttisi olla ylityöllistetty...

Viime viikon keskiviikkoiltana käytiin tekemässä edellisen viikonlopun kokeen jälkeinen "palauttavatreeni". Kolmen kimpassa treenattiin Siikiksellä pienesti, mentaliteetilla jokaiselle jotakin. Toinen maalihenki katosi pienellä metsäpläntillä pusikkoon, ja sehän löyty hetimiten. Haukuttiin ja maalimies palkkasi Lumon iloisesti. Toinen maalihenki oli kiivennyt puupinon päälle, tämänkin Miss Pumbasteriina löysi eri pätevästi, ketterästi kiipesi pinon päälle ja kuola roiskuen haukkui maalihengen. Loistavan upeeta!

Sunnuntaina hakuiltiin. Lumon viikkotreenisuunnitelmassa on pistot, risteily, ilmaisu, pressukäytös.. Motivaatio ja into. Kestävyyttä ja sitä oikeeta toimintaa treenataan hälytreeneissä, puolikkaissa ja pitkissä. Aloitettiin siis pistojen työstäminen. Maalimiehet 50 metriin ja apuna käytettiin haamuja. Kaksi ensimmäistä suorapalkalla, sen jälkeen kaksi ilmaisuilla. Koiran fokusoitua haamuihin, maalimies jatkoi matkaa hieman eteenpäin ja piiloutui. Ja kyllä! Pieni diesel lapinkoira olikin vallan turbo diesel. Siitä vaan pois alta risut ja männynkävyt, sillä täältä tulee Lumo! Kaikin puolin hyvä ja intensiivinen treeni. Näillä teemoilla jatkamme, pikku hiljaa apuja yms. muutellen/ häivytellen.

Tiistaina oli taas rauniot. Jatkettiin ohjattavuustreeniä. Lumolle pari maalimiestä "ihan mihin vaan". Hallinta oli radalle tullessa hukassa - kuten yleensä. Kuitenkin suoriuduimme etsimään. Eka maalihenki löytyi alakasan alkupäästä, kuusesta. Maalimiesohjeistus oli ollut vähän heikko, ja maalihenki unohti ilmaisut.. Samapa se, Lumo tarkensi hajun tosi hienosti ja kiipesi kuusen alla olevan laatikon päälle.. Olisi varmaan kiivennyt kuuseenkin, mutta ihan ei ollut tekniikka hallussa. Toinen maalimies löytyi alatalon kupeesta roskiksesta, jonka kansi oli hieman raollaan. Tämäkin tarkennettiin hyvin. Alkoi vimmattu raapiminen ja mölinä, raapiminen ja haukkuminen kun on yhtäaikaa vähän vaikeaa.. Taas tälläinen "tulin, näin, voitin"-treeni, lyhyt ja tehokas.

Tänään jatketaan...

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti