31.10.2010

Treeni- ja terveyspäivitystä

Jo vain on taas aikaa vierähtänyt ja blogipäivitys vähän tupannut jäämään...

Mitäpä meidän elämään. Sitä perussettiä: treenejä, lenkkejä ja peruspuuhastelua. Emäntä suoritti hyväksytysti Kasvattajan peruskurssin lokakuun puolivälin tienoolla, ja heti seuraava viikonloppu vietettiin Vapepan Etsintä-kurssilla Lohjalla. Tähän viimeisempään kiteytyy aika pitkälti koko pelastuskoiratoiminta, eli vapaaehtoistyöhön. Tässä pikku hiljaa tungetaan oikeaa jalkaa Espoon Pelastuskoirien hälytysryhmän oven väliin, josko huolisivat yhden innokkaan riveihinsä vaikka kartturikokelaan pestiin näin alkuun. Siinä samalla kun "kouluttaudun" itse kohti päämäärää, koulutan toki myös Lumoa ja meitä koirakkona kohti hälytyskelpoisuutta.


Virallinen hakutreenikausi saatettiin päätökseen viikko sitten perjantai-iltana Nuuksion suunnalla palautekeskustelun kera. Pienoinen treenikin pidettiin ennen palautetta. Meillä aiheena Lumolla reagointi ja ohjaajalla koiranluku. Hyvinhän se meni. Tällä kertaa Lumo työskenteli liinassa, tovin liina perässä ilman ohjaajaakin, kun tämä sattumalta pannutti oikein hienosti pöpelikköön. Ilmaisut oli kohtuulliset, parempaakin haukku-hauta on kyllä kuultu. Ensimmäisellä maalimiehellä Lumo vähän käpälöi maalimiestä (taisi olla ensimmäinen kerta, hyi soikoon). Törkykäytös saattoi johtui kytkettynä työskentelystä, joka saattoi kuumetaa koiraa. Sitä siis täytynee harjoitella lisää.
Maastokoulutuksen palautteesta lyhyesti:

Tavoite: Kohti peruskoetta kaudella 2011

Työn alla: ilmaisun vahvistaminen ja parantaminen, kestävyyden rakentaminen, pettämätön maalimiesmotivaatio (maalimiestä ei jätetä), hallinta, hallinta ja yön allahallinta sekä yhteistyön parantaminen!

Ohjaajalla työn alla: etsintäsuunnitelma, suunnistus

Jenni ystävällisesti kommentoi, että Lumon ja mun asioita on puitu tuhannen kertaa, ja puidaan vastaisuudessa (ai miten niin mä olen jotenkin analyyttinen???), joten hänen kommenttinsa oli "Lumo on hyvä koira".

Hakutreenit jatkuvat omatoimiryhmässä talven ajan. Ensi kaudella aikomus on pyrkiä raunioilla Jennin apukouluttajaksi (tunnustaudun hänen opetuslapsekseen) ja maastoryhmän suhteen mulla on selkät kouluttajatoiveet.

Raunioilla kausi päättyy ensi keskiviikkona. Yllättäen pienimuotoisen treenin ja palautekeskustelun kera. Muutoin raunioilla ollaan treenailtu ihan normaaliin tapaan, joka keskiviikko. Puoliumppareihin ollaan edistytty, toki siis avopiiloja ja tunkeutumista (jossa Lumo-lapinkoiran luikero on ihan haka!) näin pääasiassa. Ilmaisu on parempi raunioilla kuin maastossa, mutta raunioillakin tarvinnee vielä vahvistusta. Pistetääs tähän nyt rauniopalautteestakin lyhyesti etukäteen:

Tavoite: Kohti peruskoetta kaudella 2011

Työn alla: Ilmaisun saaminen varmaksi toiminnoksi, hallinta, hallinta ja hallinta, yhteistyön ja ohjattavuuden parantaminen, umpipiilojen työstäminen ja ilmaisu. 

Tänään olimme Pumpasen likan kanssa Espyn jäsentenvälisissä, leikkimielisissä kilpailuissa, mukana. Mukava ja ei-niin-totinen-päivä. Raunioetsinnän lisäksi oli esine-etsintä- sekä hallittavuusrasti. Kommenttina, että hallittavuushan on tottiskentällä ihan jees kantimissa, mutta kun sitä samaista hallittavuutta pitäisi "hallita" myös raunioilla ja maastossa, niin voihan... No, sitä me työstämme. Parempi erinomainen motivaatio ja huono hallinta, sillä hallintaa on käytännössä helpompi työstää ja parantaa kuin olematonta motivaatiota. Mä sain "testaajalta" plussakomentin koiran lukutaidostani. Osasin kerrankin pitää suuren suuni kiinni oikeaan aikaan.

Ja mitä meinasikaan unohtua! Ihan omaksi huvikseni, ja turhaksi rahan menoksi, käytin Lumon virallisessa sydänkuuntelussa, jossa Lumolaisen sydän todettiin terveeksi. Samalla reissulla kiikutin taas kolmen päivän ulostenäytteet, pissanäytteen sekä otatin perusverikokeen. Pissa ok, samoin veriarvot normaalit. Minulla on näiden tietojen perusteella ihan terve koira. Ja gaginäytettä loisten osalta odotellaan varmaan viikon parin sisään.

"Chillin' on Sunday"
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti