16.2.2010

Treeni- ja juoksupäivitystä

Lumo on ollut kerrassaan "kuuminta hottia" koti- ja miksei muillakin "kulmilla", joilla on liikuttu. Ja mehän olemme liikkuneet, remmilenkkikiintiö alkaa nimittäin olla aika täynnä... Neidillä näet on ollut toiset juoksunsa, jotka hiljalleen, ja onneksi, alkavat lähennellä loppuaan. Naapurin uroot ovat olleet nupit täysin sekaisin Lumolaisen sulotuoksuista. Tosin "nupit sekaisin" -olotila on ollut pitkälti molemmin puolista, sillä neiti on puolestaan vikissyt (!) uroskoirien perään sekä ollut perässä vedettävää mallia silloin, kun on yrittänyt jäädä vartomaan jotain ohimenevää poikaa.. Arvostelukykykin näytti pettäneen pahemman kerran: koolla, rodulla, iällä tai millään ei ole ollut merkitystä, kunhan on uros. Ja paremman puutteessa ollaan menestykkäästi tehty tuttavuutta naapurin Selma-sammarin (7kk) kanssa, jota ennen juoksua olisi haluttu vedellä niin makeasti kuonoon... Naapurustoon on muuttanut myös Nania-rhodesianpentu (n.5kk), joka on ollut Lumosta "ihan jees" tyyppi. Kaiken lisäksi Lumo valmistautuu selkeästi tulevaan, tosin täysin olemattomaan "tiineyteensä", sillä ruokakuppia on kiilotettu ahkeraan. Toisin sanoen ruoka on maittanut suhteellisen hyvin.  

Peiqiä ja Aidaa ollaan treffailtu tuttuun tapaan lenkkien ja hengailun merkeissä. Lumpolla ja Apilla on ollut sisätiloissa pientä ämmäilyä, eivät meinaa samoihin neliöihin täysin mahtua, mutta Nooran Octavian rontissa menevät mutkitta. Samoin lenkillä, kun on "tilaa hengittää ihan omaa ilmaa", neidit onnistuvat elämään sovussa. Lumolta on kielletty kaikki pärinät ja tuijottelut, ja välillä ohituksetkin menevät suhteellisen kivasti. Eli ehkä se tästä, kun tuo juoksu loppuu ja hormonitaso tasapainottuu... 


Keira-poron ja Paula-emännän kanssa ollaan myös lenkkeilty. Keirakin on juoksussa, aloitti viikko Lumon jälkeen. Tytöt ovat tulleet yllättävän hyvin juttuun, ovat siis selkeesti samalla levelillä tällä hetkellä. Lumo on osoittanut suuria ja kiihkeitä rakkauden elkeitä kaunista dominoystäväänsä kohtaan, ollen selkeästi se joka toimii. Keira siivosti siirsi sunnuntaina häntäänsä sivuun, jotta Lumo sai humppailla.. Vain koirienomistajat voivat nauraen katsella moista toimintaan kadulla.. No olihan sunnuntaina ystävänpäivä.
 
Juoksuista huolimatta ollaan treenattu ihan normaalisti. Tottis on ollut vähän "jäissä", ihan kirjaimellisesti. Kotona ollaan tehty välillä jotain pientä. Vaiheessa siis monikin asia siltä osin. Hakua puolestaan ollaan treenitty omalla porukalla. Meillä edelleen teemana ilmaisu. Sunnuntaina oltiin Nuuksiossa hakuilemassa. Tallattiin ihan aluekin! Ei siinä mitään, normaaliahan se, mutta lunta oli paikkapaikoin puoleen reiteen.. Lumolle tehtiin alkuun pari ilmaisutreneiä, ja neitihän ilmaisi. Ensimmäisellä maalimiehellä pääsi yksi "hau" ja toisella L oli sen verran hämmentynyt löytäessään Robinin pressuun kääriytyneenä, että päätti vain rakastaa Robinia ja nuolla maalimiesparan naaman. Mutta kyllä tämä tästä taas. Nenä toimii, ja joku kaunis päivä vielä ilmaisukin. Siihen uskon. Kotona kun tuo pärinäsussu haukkuu purkille ongelmitta, mutta ulkona on selkeästi epävarmempi. Tarvitsee siis vielä treeniä ja vahvistamista ilmaisun(-kin) suhteen. Pistojen treenaamiseen palaamme, jahka tuo lumimäärä sen sallii.Ensi sunnuntaina hakuillaan taas, ja emäntä odottelee viikolla 10 alkavaa talvilomaansa, sekä raunio-, tottis- ja virallisen hakutreenikauden alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti