15.5.2009

Lumo on jälleen oma ihana ja toiminnallinen itsensä!

Pienoista päivitystä Lumon voinnista.

Keskiviikkona käytiin siis eläinlääkärissä ikävän suolistovaivan, ruokahaluttomuuden ja vetämättömyyden merkeissä. Diagnoosi oli suolistotulehdus, ja lääkitys aloitettiin samantien pahoinvointilääkeinjektiolla (Cerenia), kotiin kahden päivän annostus kyseistä lääkettä sekä viikon suolistoantibioottikuuri (Tylosin.tart. 240mg). Neidin vointi parani oikeastaan parin tunnin sisällä injektiosta, ja ainakin toistaiseksi suunta on ollut ylöspäin.

Keskiviikosta ruokavalio on koostunut hyvin keitetystä vaaleasta riisitä, haudutetusta broilerin rintafileestä (luit oikein), kananliemestä sekä raejuustosta. Kuppiin on tullut lorautettua myös asidofiluspiimää. Eilen illalla oli jo havaittavissa pientä normaalin ruokailukäyttäytymisen merkkejä, eli kupista katosi erittäin näppärästi kanapalat ja pohjalle jäi riisit ja raejuustot... Tosin nekin menivät sitten hetken kuluttua. Tänään lisäsin pienen määrän turvotettua nappulaa sekaan. Aamulla Lumo jäi kotiin emännän lähtiessä töihin ja isännän jatkaessa uniaan. Neiti olikin viihdyttänyt itseään erinäisillä leikeillä. Oli piilotettu hirvennahkaluuta, leikitty ja käyty  hellästi retuuttamassa Lapinkoira-lehteä... Eli toiminnasta päätellen elämä voittaa.

Nappulanahan meillä on ollut Hill'sin Science Plan tonnikala-riisi ja nyt ostin kokeeksi James Wellbelovedin lammas-vihannes nappulaa jota testaan hiljalleen Lumon ruokavalioon.. Aikomus on tosiaan siirtyä jossain vaiheessa osittain koti- ja raakaruokintaan, mutta oheen haluan maistuvan ja hyvälaatuisen nappulan. En osaa sanoa olenko täysin tyytyväinen tuohon Hill'sin kakkulaan. Mikään maailman maistuvin se ei ehkä ole (tai siis niin nälkä Lumolla on vain harvoin.) Teollinen kuivamuona on ihan oma maailmansa, ja mitä enemmän asioita yrittää selvittää, sitä enemmän on ulalla asioista ja lopputuloksena on, ettei haluaisi syöttää mitään teollista ruokaa koiralleen. Absoluuttista totuutta on turha etsiä, sitä ei meinaan ole (tai jos on, niin sen löytymiseen menee aikaa... Ja minkään suuren markkinointikoneiston takaa sitä tuskin löytyy ). Eli kokeilun kautta löytynee ehkä se optimaalisin ratkaisu jokaiselle yksilölle. Ja meidän osalta ratkaisuun ajattelin kysyä neuvoa viisaammilta, eli koiraihmisiltä, jotka ruokkivat koiransa vastoin yleisen "suosituksen". Palatakseni vielä tohon JW:n ruokiin, tarkoituksena on oikeastaan kokeilla Large kibble-ruokaa, jossa proteiinin ja rasvan osuus miellyttää minua, ja todennäköisesti myös koiraani, enemmän.

Palatakseni kuitenkin tähän itse blogin päätähteen eli Lumoon. Neiti voi siis hyvin. On myös ollut sangen kuuliainen ja TOTTELEVAINEN lenkillä. Ok, on ollut hyvää namia mammalla taskussa millä palkkaa hienosti toimivaa neitiä. Eilen taas naksu lauloi lenkillä aika tiuhaa tahtia. Huomenna mennään suunnitelmien mukaan hakuilemaan, tänään on pidetty ns. lepopäivää, eli huomenna varmasti riittää virtaa ja mielenkiintoa maalimiehen etsintään. Sunnutaina onkin sitten vuorossa Espyn tutustumiskurssiin liittyvä rauniotutustuminen koiran kanssa. Luvassa käsittääkseni raskaampi päivä noin henkisesti. Tottistelua, savu- ja äänihäiriöitä jne.

Näihin tunnelmiin siis tällä kertaa. Nyt emäntä lähtee viemään Lumon iltalenkille ja sitten kutsuu uni, jotta aamulla ollaan reippaana menossa kymmeneksi Kattilajärvelle.