9.2.2009

Top Dog Show 25.1.2009 @ Turku


Blogin päivittäminen on taas niin jäänyt... 

Toden totta, sunnuntaina 25.1.2009 käänsimme autonkeulan kohti Suomen Turkua ja Top Dog Show:ta. Näyttelyseurueeseen kuului minun ja Lumon lisäksi Noora ja Aida, joiden kyyditseminä pääsimme paikan päälle. Tytöt matkasivat mukavasti takapenkillä, turvavöissä tietenkin. Emännät juoruten etupenkillä, Noora kuskina ja minä "kartturina". Ohjeena oli "ei turhaa stressiä ja seurataan messuhallin kylttejä"...


Turussa olimme suunnilleen kymmenen maissa, ja Lumon pennelikehän oli tarkoitus alkaa yhdeltätoista. Messuhallin ulkopuolella odotimme tyttöjen kasvattajaa, Villi-Joikhun Anskua, joka oli ilmoittanut kaikkinensa kuusi kasvattiaan/omaa koiraansa kehään.


Lumon narttupentujen luokassa oli yhteensä viisi koiraa. Tuomarina oli Norjalainen Anne Indergaard. Lumo ja Lumon sisko Dixi pitivät jonon häntää jo numerojärjestyksessä, eikä tuo järjestys muuttunut arvostelun myötä. Pitkärunkoiset paimenet nyt eivät vaan olleet tuomarin makuun, mutta Lumon "laatuarvostelu" oli kuitenkin mamman mielestä oikein passeli:

"Bitch built on a long rectangle. Feminine head, but would be more defined stop. Excellent front construction. Strong, but long body, which gives wrong profile. Croub is little rounded with low sex tail. Moves well from the side, good coat and condition. Nice temperament."

Ja sama Suomeksi suurin piirtein: "Pitkä suorakulmiomainen narttu. Feminiini pää, jossa otsapenger/stoppi voisi olla voimakkaampi. Erinomainen etuosa. Vahva, mutta pitkä runko antaa väärän vaikutelman. Takapää hieman pyöreä alaskiinnittyneellä hännällä. Hyvät sivuliikkeet, turkki ja "kunto". Mukava luonne."

Sijoitus oli neljäs, eli se toiseksi viimeinen, niin kuin lähtötilanteessa. Mutta emännän mieleen aika mukava arviointi, tiedossahan se oli, että runko on pitkä, mutta niinhän sen paimenella pitääkin olla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti