15.2.2009

Ilouutisia harrastusrintamalta

Emännän aktiivisuus on nyt sitten palkittu! Huhtikuussa pääsemme mukaan ESPY:n tutustumiskurssille. Eli pelastuskoiratoimintaharrastuksen aloittamisessa näkyy vihdoin ja viimein valoa tunnelin päässä. Aiwan mahtavaa!!

Tänään itseasiassa oltiin "vierailevina tähtinä" yhden ESPY:n hakutreeniryhmän treeneissä. Ilma oli mitä kaunein, pikku pakkanen ja auringon paistetta. Lumo sai hengata pari tuntia autossa ennen omaa h-hetkeään. Kokeneemmat koirakot treenasivat ensin, ja saimme sitten Mikon kanssa kunnian toimittaa maalimiehien virkaa.

Lumolle tehtiin muutama aloittelevan koiran treeni, ja kyllä neiti ihan kohtuu mukavasti tajusi, että niitä nakkejen kanssa piiloon menneitä ihmisiähän tässä pitää etsiä. Emäntä oli ehkä alkuun vähän pihalla (ja tulee varmaan olemaankin jonkun aikaa), ja oli koiraa enemmän ohjattavissa... Mutta eiköhän se tästä sitten lähde. Lumo on onneksi aika "hajujen maailmassa" elävä koiruus, joten nenätyöskentely on neidille omiaan. 

Treenin päätteeksi mentiin koko konkkaronkka toiselle puolelle metsään, ja koirat saivat riekkua ja juosta vapaana. Jengissä oli pari lapinkoiraa, porokoira, pari bordercollieta ja göötti. Kotimatkalla pysähdyttiin Pitkäjärven rannalle juomaan mukaan otetut termoskahvit ja Lumo sai nuuskutella järven jäällä. Kotiin tulikin sitten aika väsynyt pieni eläin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti