26.11.2008

Lumosta on tullut lumihullu...

Alkuviikko on saatu nauttia talvisista ilmoista ja pitkistä ulkoiluista täysin siemauksin. Emäntä jäi maanantaina muutaman päivän sairaslomalle (työterveyslääkärin suosituksesta) kera antibioottikuurin ja tujun yskänlääkkeen.. Emännän kannalta siis mitään rehki-puhki-liikuntaa ei kylläkään ole harrastettu, mutta aamuisin tai päiväsaikaan on kuljettu reilu tunti metsässä ja pelloilla, jossa Lumo on saanut kulkea vapaana. Vastaavasti illalla tai päivällä on sitten käyty lähikoirapuistossa, jossa Lumon onneksi on ollut kavereitakin paikalla.


Peltofiilistelyä ála Lumo

Maanantai-iltana puistoon tuli Lumon kaveri, belgityttö, Nita ja meno oli kerrassaan huisia. Tiistaina iltapäivällä, isännänkin oltua kotosalla, mentiin yhdessä pellolla ja metsään. Lumo ei malttanut edes tehdä pieniä hakuja metsässä, niin tohinoissaan tyttö oli lumesta. Pellolla mentiinkin sitten kuin päätön kana, Raappavuoren rinteiden alla puksuteltiin parille lumeen pystyyn nostetulle pulkalle, pyörittiin, hyörittiin, juostiin ja touhuttiin. Illalla käytiin taas puistossa, ja paikalla oli pienen pieni, viisi kuukautta vanha Alaskan malamuutti tyttö Aivi. Oli mukava katsella miten Lumo osasi leikkiä vähän "nätimminkin" kun kaveri oli nuorempi ja vielä hieman kömpelömpi. Tuossa vaiheessa parin kuukauden ikäero on hyvin selkeästi nähtävissä. Muistui erittäin hyvin mieleen alkusyksyn puistoilut ja muut kavereiden kanssa riekkumiset, kun Lumo oli vielä NIIN pieni ja jäi takaa-ajoleikeissä jonkin verran jälkeen muista. Mutta ei enää :)


Peltoposeerausta (näyttää muuten jo ihan rotunsa edustajalta)

Tänään aamulla törmättiin metsässä Lappalaispoika Nikkeen, ikää vuoden verran, ja taas mentiin. Tyypit olivat jokseenkin lumessa ja lumisia. Kummallakin lumi paakkuuntui turkkiin, ja ulkoilujen jälkeen Lumo tuo yleensä kilon verran lunta kotiin lähinnä pussihousuihin ja jalkoihin kertyneenä. Muutenkaan typy ei tahdo oikein osata enää liikkua "järkevästi" ulkona. Auratulla tiellä ei todellaakaan VOI liikkua, vaan metriset pientareethan ovat sitä varten. Siellä sitten loikitaan ja pompitaan sekä välillä sukelletaan lumeen... Tänään iltapäivästä mentiin puistoilemaan pienen lumisateen saattelemana. Puistossa seuraa pitivät Aussi uros Dali ja Hovawart tyttö Dora. Nyt sitten köllitäänkin tyytyväisenä. Toki sitä oltiin emännän apuna keittössä tonnikala-makaronilaatikon valmistamisessa, ja tytöt saivatkin maistiaiseksi pienet määrät tummaa makaronia kera tonnikalan. Nyt tämän emännän täytyisi lähteä vaihteeksi Alman kanssa ulkoilemaan.Juoksujalkaa
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti