10.11.2012

Levon jälkeen liikettä niveliin ja rokotusreaktio

Team HurLum on toipunut. Köhimiset on köhitty. Hurman yskä kesti edellisestä sunnuntaista suunnilleen seuraavaan keskiviikkoon, Lumo aloitti keskiviikkona ja lopetti perjantain lauantain aikana.

Viime viikko oltiin pakkolevossa, ja Team HurLum teroitti purukalustoaan ahkerasti ydinluihin. Kierrettiin kyllästymiseen asti korttelia remmissä. Loppuviikosta Hurma-Hurkki-Parkki-Purkki alkoi olemaan sen verran poweria täynnä, ettei remmi meinannut riittää neidin hepuloidessa. Emäntä osallistui täyslepoon sunnuntaina vietettyään vähän turhan vauhdikkaat, ja kosteat, pelastuskoirayhdistyksen kaudenpäätökset. Monia asioita on kyllä vuoden mittaan treenattu, mutta toi viihdepuoli ilman koiria, ja etenkin autoa, on pikkasen jäänyt unohduksiin. No, eipä sillä, en sitä aio kyllä ahkeraan treeniohjelmaan kyllä ottakkaan...

My Girls

Alkuviikosta alettiin hissukseen tekemään pidempää lenkkiä. Kovin kummoinen ei sen pidemmän lenkin tartte toki viikon korttelin kiertämisen jälkeen olla... Mentiin hissun kissun haahuillen, ja tytöt saivat olla vapaana. Kävin ulkoiluttamassa samalla kameraa, sillonhan ei tosiaan lenkkeillä vaan enemmänkin haahuillaan.. Keskiviikkona Naavisemon räkänokat, kennelyskän sairastanut sisarusparvi, kera emänsä ja kennelyskään koskaan sairastumattoman (mutta niin suurella todennäköisyydellä kantajan) Aidan kokoontuivat Kellonummelle ja tekivät mukavan lenkin illan pimeydessä. Torstaiaamuna ajeltiin, puolitoista viikkoa sairastumisen jälkeen ja viikko oireiden loppumisesta, ottamaan Hurmalle tehosterokote. Kaikki hyvin, Hurma oli taas super reipas, tutki eläinlääkärin huoneen läpikotaisin eikä toimenpide tuntunut missään. Vartin notkumisen jälkeen suunnattiin taas Kellonummelle nauttimaan aurinkoisesta marraskuisesta säästä, tällä kertaa räkänokkasisko Raakun kanssa. Valokuvailua ja hidasta haahuilua - pennut toki riekku. Useampi tunti otettiin välissä lepoa ja illalla käytiin vielä kiertämässä Petikon lenkki.

Valokuvaukselliset...

Tänään käytiin aamusella pikainen pissilenkki, tultiin kotiin syömään aamuruoat, sulateltiin tovi ja ajeltiin ennen puolta päivää taas Oittaalle lenkille. Hurma yllättäen nyrpisti aamulla kirsuaan Muschin nautasikajauhelihalle puurohöysteellä. Ei ole ollut Hurkin lempparia aiemminkaan tuo nautasika, joten tarjosin tilalle kuivamuonaa, jonka söi. Pohdin, että energiaa on ihan hyvä olla kun kerran meinataan tehdä lenkkiäkin.. Auto on Hurman toinen koti, eikä Hurma ole ikinä voinut autossa pahoin. Perille päästyämme oli kuitenkin oksentanut sulamattoman ateriansa häkkiin.. Noh, sattuuhan sellaista. Tehtiin muutaman tunnin lenkki. Etenemisvauhti ei ollut huima, ja sehän sopii toipilaille, lenkkiseura oli hyvää ja koirilla oli kivaa. Hurmalle maistui lenkillä namit, oli reipas joten en ollut pennusta huolissani. Kotiparkkiksella oli sitten lenkkinamit takaluukussa. Hurmaa väsytti. Ajattelin sen johtuvan lenkistä ja keräsin kaikki koirien ventakarvat, taljat yms. kotiin pesuun.

Kotona tarjosin Lumolle Dentasticksin ja Hurmalle vähän kuivamuonaa, kun kaikki aiempi oli tullut ulos. Söi, muttei Hurmamaisesti. Pakkosyötin hitusen Nutriplus geeliä. Tytöt otti tovin lepoa ja itse yritin orientoitua siivoamiseen.. Hurma vaikutti jotenkin oudon väsyneeltä. Kyllähän pennut väsyy ja nukkuu, mutta joku ei ollut Hurman väsymyksessä normaalia Hurman väsymystä. Soittelin eläinlääkäriasemalle ja kyselin oksentelusta. Hoitaja puhelimessa oli sitä mieltä, ettei tässä vaiheessa voi enää johtua rokotuksesta. Intin hieman vastaan, että eihän siitä ole kuin vuorokausi, mutten sitten jaksanut. Ihan sama. Päätin hetken päästä mitata Hurman lämmön. Jossain takaraivossa jyskytti kaikki kauhutarinat kennelyskän jälkisairauksista ja keuhkokuumeesta, vaikkei Hurma ollut yskinyt yli viikkoon. Mittarilukema oli 40 astetta. Soitin uudelleen eläinlääkäriasemalle. Tottakai siellä vastaa eri hoitaja. Selitän taas samat tarinat ja sain ajan kuudeksi. Emännän toimintakyky lakkasi siinä silmänräpäyksessä siivoamisen suhteen, joten päädyin hetkelliseen toimintakyvyttömyyden tilaan.

"Ilmankos se on niin hyvä kun sillä on kaksi kuonoa..."

Noora ja Aida lähti meidän kaveriksi eläinlääkärireissulle. Otin matkaan lasipurkin, johon yritin metsästää valmiiksi pissanäytteen. Melko heikolla ja säälittävällä lopputuloksella - mitätön tippa, mutta saatiin siitä kuitenkin pikatesti. Pissan ominaispaino oli korkea, samoin pH (8,5) mutta ei mitään tulehdukseen viittaavaa. Sanoin, että Hurma ei ehkä ole oikein juonut tänään ja, että emällään on yhtälailla ollut korkea virtsan pH ilman mitään  selittävää syytä. Kerroin mitä koirani syövät, ja keskusteltiin, että ehkä johtuu ruokinnasta ehkä ei. Mutta pissa ei ole oireilun syy. 

Eläinlääkäri teki perusterveystarkastuksen. Kuunteli sydämen, keuhkot, katsoi silmät, korvat, hampaat ja mittasi lämmön 39,6. Keskusteltiin eilisestä rokotteesta ja, että Hurma oli ollut jees koko eilisen päivän. Ihan alussa käytiin läpi myös edellisen viikon kennelyskä ja eläinlääkäri päätyi diagnoosissaan viivästyneeseen rokotusreaktioon. Mahdollisesti sairastettu kennelyskä ja rokote yhdessä olivat liikaa Hurman elimistölle, ja siitä aiheutui pahoinvointi ja nousi kuume. Toisin kuin hoitajan mielipide puhelimessa, niin eläinlääkärin mukaan tämän tyyppiset rokotusreaktiot ovat tyypillisiä yhdestä kolmen vuorokauden kuluessa rokotuksesta. Ekasta rokotuksesta ei tullut mitään. No, ei tosin ollut sairastanut kennelyskääkään.. Mikäli toipuu nyt hyvin, eikä tule takapakkeja niin parin viikon päästä saa rabiesrokotuksen. Ja note to self: otetaan Hurman kanssa kevyemmin rokotuspäivä ja sitä seuraava päivä... (Yhdelläkään aiemmalla koirallani ei ole vastaavaa tullut, eikä meillä ole rokotuspäivinä säästelty sen kummemmin...) 

Hurma sai Cerenia pahoinvointilääkepistoksen sekä Norocarp-tulehduskipulääkettä injektiona. Kotiin saatiin muutama Cerenia tabletti ja Rimadyliä. Kotimatkalla kaksijalkaiset ruokkivat itsensä epäterveellisellä pikaruoalla, kiersimme kotikorttelin ja tulimme koko poppoo meille. Hurmalle maistui ruoka, puruluut, aikuisia koiria oli kiva härkkiä ja ihmisiä purra - Hurma oli taas Hurma. Emännät joivat sivistyneesti teetä ja lukivat koiralehtiä - hirmu sosiaalista...

Hurma-Härkki-Hurkki-Narkki-Parkki-Purkki aka Lapinpöllö
Huomenna mennään laittamaan rauniokausi pakettiin. Aamusta mittailen Hurman lämmön, ja mitä luultavimmin Hurkki saanee lähteä matkaan. Lumo ainakin tulee tekemään jonkin kevyen treenin. Hurman tilannetta katsellaan aamusella. Sunnuntaina on hälypuolikkaat ja hakutreenikauden paketointi. Epäviralllisestihan me treenataan koko talvi jokusen viikon lomaa lukuunottamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti