3.6.2012

Treenikuulumiset

Vähän on taas jäänyt... Tämä päivittäminen nimittäin. Viimeiseen pariin viikkoon mahtunee jokunen treeni, ja muitakin tapahtumia.
 
Pari viikkoa sitten hakutreeneissä otin pitkästä aikaa partiointia. Tällä kertaa toinen puoli alueesta oli enemmän tallattua, toinen osittain tallaamatonta. Maalimiehiä oli kaksi, molemmat maastoverkon alla. Ensimmäisestä Lumolla oli haju jo lähetyksessä. Ilmaisu oli hyvä. Jatkettiin hommia. Lumo ohjautui alkuun suhteellisen hyvin, lähetin kerran ikäänkuin kokeeksi pistolle ja irtoshan se melko kivasti, ja myös melko suoraan. Loppu meni sitten vähän huiteluksi, mutta kun kerran vauhtia piisas ja teki aktiivisesti töitä, niin annoin mennä. Toisen maalimiehen haki oikein kivasti tuulen alapuolelle kiertäen. Ja taas oikein hyvä ilmaisu. 
 
Treenien jälkeen lähdettiinkin sitten riiaamaan Leevin kanssa, ja saatiin oikein onnistunut alulle pano, toivottavasti ensimmäisille Naavisemon pennuille.   
 
Toissa viikon tiistaina raunioiduttiin perinteiseen tapaan. Tällä kertaa käytiin riiailemassa Leeviä oikein onnistuneesti toistamiseen ennen treenejä, jonka jälkeen ajelin radalle. Mielessä siinti toki sellainen "eläinkoe", kun sunnuntaina tehtiin kivasti hommia ja sen jälkeen oli rakkautta ilmassa, niin toki piti kokeilla toimiiko se toisin päin. Toimihan se! 
 
Ilma oli lämmin, astutusreissu takana ja päälle muutaman tunnin lepäily autossa. Tultiin Lumon kanssa toiseksi viimeisenä radalle. Treenin teemana alhaalta tulevat hajut. Lumo oli erittäin hyvin ohjattavissa radalla. Ensimmäinen piilo oli yläkasan kulmakaivo, puukannella. Hajun nappasi hyvin, ilmaisu alkoi kiihdyttelyllä, ja maalihengelle ei selkeesti ollut ohjeet menneet perille, sillä palkkasi siitä huonosta haukusta... Blaah. Jatkettiin kasa loppuun, siirryttiin keskikasalle. Lumo reagoi nopeasti hajuun ja työsti maalimiehen aatami ja eeva-piilosta. Ilmaisu hyvä ja palkkaus oikein, loistavaa. Jatkettiin keskikasaa. Lumolla oli häivähdyksiä hajusta, annoin sille tilaa tarkennella. Piilon ympärillä oli jokunen häiriöihminenkin. Hienosti työsti ja ilmaisi keski- ja yläkasan välissä olevan maakaivon. Ja kappas, piilossa olikin kaksi maalihenkeä, Saara ja kouluttajaparini Miisan seitsemän vanha tyttö Ronja! Loistava treeni ja ihan kiva eläinkoe!
 
Tällä viikolla raunioilla annoin Miisalle vapaat kädet piilojen ja alueen suhteen. Alueena oli keskikasa kokonaisuudessaan ja yläkasan alkupää. Lumo oli ohjattavissa, mutta mä olin puolestani jotenkin kovin jäässä, miten yllättävää... Lähetys yläkasalle, josta Lumo itseohjautui keskikasalle - suunnitelman muutos. Sai hajun ja työsti, ensimmäinen maalimies nousi temppelistä. Ilmaisu oli hyvä. Ihmettelin ihan ääneen, että miten temppelin työstäminen oli jotenkin niin kovin työlästä... Syy selvisi kyllä myöhemmin, vinkkinä lukijalle, ja treenin vinkkinä ohjaajalle perinteinen 1+1 -sääntö.. Lähetin Lumon keskikasan loppuun, josta irtosi yläkasalle. Huutelin pois kasalta, mutta onnekseni ei kuunnellut - työsti hajua. Toinen maalimies nousi älläputkesta. Ei haitannut muovipullot ja muu krääsä, ilmaisu hyvä. Jatkettiin yläkasan alkupuoliskolle, maalimies nousi muovisesta "ilmaisulaatikosta", ilmaisu ok. Palasin takaisin päin, Lumolla taas reaktioita ja mulla silkkaa jäätymistä. Liikkuminen on sitten välillä yllättävän hankalaa.. Onneksi ohjaajan ollessa toimeton koira ei ole. Lumo palasi keskikasalle, ja nosti temppelin päällä olevasta arkusta viimeisen maalimiehen. Syy siihen miksi temppeli oli "työläs" työstää johtui tasan siitä, että koirallani oli kaksi hajua. Valitsi niistä toisen, helpomman tai vahvemman - kuka tietää. Näin kyllä, että merkkasi silloin ylös sekä temppelin sivuja, mutta ei sitten ohjaajan järjenvalo oikein siinä tilanteessa loistanut. Näin ollen kirjoitan käteeni 1+1, jottei tuo legendaarinen muistisääntö enää unohtuisi.
 
Kouluttajakoulutuksen raunio-osuuden viime viikon treenikerran teemana oli telineet ja hallinta. Treenattiin poikkeuksellisesti Hepekon radalla. Lumolle putket ovat pala kakkua, samoin tynnyrilankku, lappeellaan olevat tikapuut/puolapuut (mikä sen telineen nimi on?), nostaminen ja pöytä. Treeniä tarvitaan keinulla, jotta siihen saataisiin varmuutta. Koska meidän ryhmä on kovin analyyttistä ja puheliasta, niin aika loppui kesken. Bomba jäi treenaamatta, osalle kerettiin ottaa vähän virpomista.
 
Tällä viikolla treenien teemana oli ylhäältä- ja alhaalta tulevat hajut. Lumolle on treenattu suhteellisen tasaisesti molempia piilotyyppejä. Aluksi pohdin yläpiiloja, mutta kun niitäkin oli pari treeniä sitten, niin päätin vahvistaa kaivoja, sillä ne on meille ehkä ne haasteellisimmat, sekä yhden vapaavalintaisen yläpiilon. Alueena oli yläkasa, keski- ja alatalo. Eka kaivo oli kulmakaivo puuritilällä ja maalimies kaivon puolessa välissä. Kehuminen heti ensimmäisestä haukusta. Haukku irtosi, mutta ei niin hyvin kuin se voisi irrota. Toinen kaivo rautakannella, maalimies ihan ylhäällä, heti kannen alla. Kehu heti ensimmäisestä haukusta. Toisella hakku irtosi saman tien ja oli melko hyvää. Molemilla kaivoilla kehuttiin samalla tavalla, koiraa innostaen, ensimmäisestä haukusta. Lähetin Lumon kasan loppuun, Lumo työsti kasan, sai hajun ja irtosi alatalolle. Alaralon elementtien päältä löytyi kolmas maalimies joka haukuttiin oikein hienosti. Samalla tuli se vähän kauempaa tuleva haju testattua. Oikein hyvä treeni!

Vime sunnuntaina hakuilut jäivät väliin. Huomenna otetaan vahinko takaisin. Huomenna Lumo pääsee pesuun ja föönaukseen ennen treenejä.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti