8.5.2011

Käpälämäkeä ja fysioterapiaa

Lumo kävi eilen vuositarkastuksessa ja rokotuksissa luottoeläinlääkärimme Tanja Hakkaraisen luona eläinlääkäriasema Käpälämäessä. Otatin Lumolta "varuiksi" kilpirauhaskokeen, jonka tuloksia odotellaan ensi viikoksi. Ja kun kerran verta vuodatettiin, niin otatin ihan perusveriarvotkin. Jälleen kreatiini oli aavistuksen viitearvojen ylärajan yläpuolella 132 (27 - 124 mmol/l). Arvon lievä nousu voi selittyä mm. koiran paastoilulla, niukalla juomisella, rankemmalla liikunnalla. Jotain eläinlääkärikandi mainitsi myös raakaravinnon ja veden suhteesta. Muistaakseni niin, että raakaruokailijoilla vedensaanti jäisi peräti niukemmaksi? En tiedä onko koirapuolella mahdollista, että lihasmassa vaikuttaisi kreatiiniarvoon? Ihmispuolella käsittääkseni näin on. Lumolla on kerran aiemmin ollut kreatiini ja urea hieman koholla, tosin kontrollissa normaalit. Ja nyt pelkkä kreatiini. Eli kaiketi meillä elävillä olennoilla pienet heittelyt arvoissa ovat täysin normaaleja. Mitään oireita mm. lisääntynyttä juomista ei ole. Kyllähän terveestäkin vikoja löytyy kun tarpeeksi tutkii...

Lumo on viimeaikoina ollut ehkä aavistuksen känkkäränkkä puolitutuille koirille, jäytänyt hännänalustaan, joten eläinlääkäri tarkasti anaalirauhaset. Ja voihan anaalirauhanen, niissähän oli tyhjentymätöntä tavaraa, ja erite näytti hieman tulehduseritteeltä. Eipä ihme jos vähän on ollut pinna kireellä.. Hoidoksi saimme hännän alusen suihkuttelua lämpimällä vedellä ja Canofitea ärtyneelle iholle. Toivon todella, ettei anaaleista tule Lumolle ongelmaa. Kuulemma jotkut rodut ovat anaalirauhasvaivoille alttiimpia, ja jostain syystä lapinkoira kuulunee näihin rotuihin.. Eli pieni ylimääräisen kuidun lisäys ravintoon lienee paikallaan.  

Tiistaina Lumo kävi Aistissa fysioterapeutti Anu Rautakallion luona. Mitään poikkeuksellista jumia lihaksistosta ei löytynyt. Ainosastaan pientä, symmetristä lihasjumia etureisissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti