6.1.2011

Uusi vuosi ja uutta utua putkeen!

Jopas täällä on taas laiskoteltu tämän blogin päivittämisen kanssa... Joulut on juhlittu ja vuosikin on kerennyt vaihtumaan. Emäntä otti uuden vuoden vastaan oikein "mukavassa" sitkeähkössä flunssassa. Onneksi on jo helpottamaan päin. Uudenvuoden lupaus voisi koskea vaikka ahkerampaa blogipäivitystä. Joutunee muuten tuohon uuteen vuoteen liittyen mainita, että Pumbasteriina ei juuri välitä ilotulituksista, joka on ihan superii!  

Lumolainen aloitti joulukuun toisella viikolla kolmannet juoksunsa. Juoksuväliä piti vähän reilu 10 kuukautta, että oikein kiva harrastusnarttu. Vaikka meidän lajissa juoksut eivät ole este treenaamiselle. Hakutreeneissä ollaan siis käyty ihan normaalisti. Hakutreenien teemana on ollut pitkälti ilmaisu: kriteereinä ilmaisun aloittaminen ja pituus. Jonkin verran yhdistetty nenähommiin, kun Lumosta (tai emännästä) tuo pelkkä ilmaisu on niin sairaan boring puuhaa, että "hauku ite, säkin näet sen!"  Homma siis etenee. Talven lumitilanne on tehnyt ehkä hieman haastavaksi tuota rakkaan lajin harrastamista.. Syö näet ihan aavistuksen joidenkin koirien motivaatiota  tuo lumessa uiminen. No, onneksi on ollut mahdollisuus etsiä vaihtelevasti rakennuksissakin.

Juoksujen ajan tottisvuorot ovat olleet jäissä, hallissa kun ei sovi sulotuoksuisena treenailla. Muutoinkin pidettiin parin viikon treenitauko joulun ja loppiaisen välillä, lähes tulkoon vahingossa. Tänään olin päivällä yhden hälytysryhmän koirakon pitkissä treeneissä piilossa olijana, ja etukäteen olin toki suunnitellut alueen ja käynyt aamulla lenkin lomassa jättämässä sinne muutaman itseni tuoksuisen esineen... Iltapäivällä hirveissä treenikitkuissa alustin  Lumolle esineiden ilmaisua lenkillä, kun figgeäkään en saanut keposta houkuteltua (joka myös toipuu samasta taudista mistä itsekin...)

Sairastamisen ohella ollaan tehty kuitenkin ihan kiitettävästi lenkkiä. Kyllä sitä tunti menee aamulla, toinen joskus iltapäivällä, kun työpäivän verran vaan makaa ja ennen lenkkiä vetäsee dropit naamaan... Vauhti ei todellakaan ole ollut päätä huimaava, mutta Lumolla on useinmiten ollut joku koirakaveri lenkkiseurana ja pääosin kun nuo lenkit on juostu vapaana, juoksuisenakin (sillä pilkkopimeässä metsässä ei kukaan tervejärkinen tule ilman otsalamppua vastaan, joten kerkeän reagoida hyvissä ajoin, ja nimenomaa sillä on merkitystä, jos sattuu omistamaan lapinkoiran.

Lumo ja Justus - The Älykkäät

Asetetut ja saavutetut tavoitteet vuodelle 2010:
 • Tottiksen tavoitteellisempi (!?) treenaaminen, perusasioiden hienosäätö. Tähtäimenä sitten joskus BH-koe: Treenattu on, muttei edelleenkään olla millään BH-koe tasolla..
 • Ilmaisun opettaminen ja liittäminen etsintään: Edistynyt, muttei valmis. Tökkinyt syystä tai toisesta, emännän ahneudesta
 • Raunioiden soveltuvuuskoe: Plakkarissa kesäkuussa 2010
 • Luonnetesti ja mahdollisesti myös MH-luonnekuvaus: Luonnetesti elokuussa 2010 pistein +172 ja laukausvarma
 • Muutamat näyttelyt omaksi iloksi ja rahan menoksi (pari nuorisoluokkaa ja ehkä yksi avoin): Helmikuussa ja huhtikussa nuorisoluokassa 2 x EH.
 • Uusi silmätarkki loppuvuodesta 2010: Peilattiin elokuussa, ei PEVISAn mukaan perinnöllisiä silmäsairauksia, yksi ylimääräinen ripsi.
 • (- EHKÄ, jos olemme tosi päteviä, ja pääsemme säännöllisesti jatkamaan hakua, ja jos ilmaisu alkaa sujumaan, niin haun peruskoetta voidaan harkita...): Juu ei olla oltu, eli ensi vuonna on oltava
 • Sekä tietty hyvän kunnon ylläpitäminen pitkien lenkkien ja vaihtelevien maastojen muodossa, fyssarilla käynti "lihashuollossa", omaksi iloksi jäljestäminen ja yleinen yhdessä ilottelu ja hauskan pito!: Tätä ollaankin sitten treenattu ihan tavoitteellisesti. Pitkää lenkkiä, Lumo on säännöllisesti käynyt fyssarilla, jäljestetty ei olla kertaakaan, mutta hauskaa meidän elämä pääosin on.
Tavoitteet ja suunnitelmat vuodelle 2011:
 • Tottiksen tavoitteellinen treenaaminen jatkuu: kohti BH-koetta ja SPeKLin koevaatimuksia
 • Hakuperuskoe (päivä ja pimeä)
 • Raunioperuskoe (ehkä, jos rahkeet riittävät, muutoin kauteen 2012)
 • MH-luonnekuva olis kiva
 • Parit näytelmät (täytyyhän se avoinluokka joskus korkkaa)
 • Silmätarkki, sillä...
 • Suunnitteilla on Lumolle perheenlisäystä eli pupseja; harrastaviin, aktiivisiin ja rakastaviin koteihin (osittain mun päänvaiva, pääosin erään muun = Jenni Punttila, Sysiväikeen kennel )
 • Pitkiä lenkkejä ja kunnon parantamista, säännöllistä lihashuoltoa, ihanaa ja aktiivista yhteiseloaEi kommentteja:

Lähetä kommentti