3.1.2010

Vanha vuosi loppui ja uusi vaihtui...

Uusi vuosi vaihtui täällä etelässä kovin talvisessa ja ihanassa säässä. Uuden vuoden aattona tehtiin mitä mainioimmassa pakkassäässä lenkki Nuuksiossa Ninnun ja Danten kanssa. Rekuilla oli sangen lystikästä, eikä emännilläkään valittamaista. Lenkin puolivälin paikkeilla pysähdyttiin juomaan laavulle kahvit, ja rekut nauttivat kuivattua porsaan keuhkoa sekä kanan kaulat. Reilun parin tunnin lenkin jälkeen vuoden vaihtuminen otettiin vastaan isäntäväen kanssa melko chillisti. 

Paukkuihin Lumo ei pahemmin reagoi. Kauempaa kuuluva pauke ei saanut neitiä juurikaan korvaansa lotkauttamaan. Korvaton se ei ole, kyllä se kuulee, mutta pasmat eivät mene sekaisin. Hyvä niin. Viime vuonnahan meitä kohti tuli uutena vuotena parin pikkujässikän vinkuva raketti, ja tuolloin Lumo säikähti todenteolla. Oli aika viittä vaille, ettei emäntä mennyt kakaroita ojentamaan, mutta nielin kiukkuni, tai no se tulvi suusta erinäisinä ärräpäinä,. Mutta mitä ilmeisemmin, ja edelleen onneksi, mitään luurankoja ei ole jäänyt kappiin. Tosin en erityisemmin halunnut myöskään altistaa Lumpoa kovalle paukuttelulle, vinkuville raketeille ja välkkeelle, vaan lenkkeiltiin ennen ja jälkeen pahimman paukuttelun. Meilläpäin ei tosin paukuttelulta voi täysin välttyä, mutta tällä hetkellä se ei näytä olevan ongelma. Eikä toivottavasti sitä myöskään tule olemaan.

Danten kaa on kivaaa...

Team Hurjapäät

Vuoden ensimmäiset hakuilutkin on tullut treenattua. Lauantaina 2. tammikuuta treenattiin Oittaan suunnalla mukavassa -15 asteen pakkasessa. Kaikki aktiivisen pienen ryhmämme vahvistukset eivät tosin päässeet paikalle, joka ei kipakassa pakkassäässä oikestaan haitannut. Treenit sujuivat lappalaikoirien voimin, vahvistuksena toki yksi silkkivinttikoira (joka ehkä luulee, ja pakkasella varmaan toivookin, olevansa lappalaiskoira). Treenien teemana oli hauskanpito ja nopeat treenit, etteivät rekut jäädy autoihin. Jokaiselle tehtiin suht samalla idealla: kaksi maalimiestä piiloon, osalle annettiin näkövaikute piiloon menevistä maalimiehistä, ei pistoja vaan ihan rallatellen etsimistä. Lumo sai näkövaikutteen maalimiehistään, ja innosta puhkuen pieni koira pinkoi kohtuu syvässä hangessa maalimiestensä perään. Neiti teki hyvin töitä, ensimmäinen löytyi suhteellisen läheltä, toisen eteen piti tehdä vähän enemmänkin hommia, mutta kyllä se ihan työnteolta näytti.  Saatatisiin vaan, tai saadaanhan me, se ilmaisu treenattua kuntoon, niin homma alkaisi näyttämään vielä paremmalta. Tosin emännän on ehkä syytä perehtyä suunnistuksen ja kartanluvun saloihin ennen kokeisiin osallistumista. No, raunioilla me ei ehkä eksytä. Sekä suoritettava tässä pikkuhiljaa niitä ensiapu-kurssejakin. Hakuilu jatkuu loppiaista edeltävänä tiistaina taajamaetsinnän merkeissä, jota tuli ennen joulua kokeiltua Keravalla. Todella hyvää ja tarpeellista reagointi ja koiranlukuharjoitusta! Ja tosinetsinnöistä suurin osa tapahtuu taajamissa, ainakin täällä pk-seudulla.

Alkuvuosi siis kulunee enemmän tai vähemmän aktiivisen hakuilun merkeissä. Tottisteluakin tulisi treenailla, jotenkin on nuo pakkaset vähän laimentaneet intoa, mutta lauhempia kelejä odotellessa voi pientä treeniä ottaa kotosalla. Tammikuun lopulla mennään Lumon kanssa taas Aistiin Anu Rautakallion luokse fysioterapiaan. Ja tässä vaiheessa oikaisen kaikille, jotka miettivät, että mikä Lumolla on vikana, niin ei mikään. Käymme fyssarilla ennen kaikkea ennaltaehkäisevässä mielessä. Ok, emäntä on ehkä hieman neuroottinen ja haluaa tietoa ja vastauksia asioihin mm. miksi koirani peitsaa aina välillä, miksi sillä on ajoittain hieman ahtaat liikkeet, onko sillä hyvä lihaksisto (kuulemma on, ja symmetrisesti kehittynytkin).. Se on vain huolenpitoa. Sinä päivänä kun Lumo oppii puhumaan ja kertomaan mikä paikka on jumissa ja mihin sattuu, niin lopetan turhan huolehtimisen. Ja toisaalta pitäähän se harrastuskaveri pitää kunnossa!

Helmikuussa tehdään näytelmävisiitti Miehikkälän ryhmänäyttelyyn kera Jennin ja Jennin rekkujen. Lumo on ilmoitettu esiintymään nuorisoluokassa, tuomarina Reino Korpela. Emännällä on tarkoitus ilmoittaa Lumolainen ennen toukokuuta esiintymään vielä toisen kerran nuorisossa ennen avoimeenluokkaan siirtymistä, (vaihtoehdot Pertumaa tai Puumala, inttinäyttelyt saavat jäädä väliin silkan ilmoittautumismaksurahastuksen perusteella!), ja ensimmäinen avoimen esiintyminen tulee varmaan olemaan toukokuussa Helsingissä. Maaliskuussa alkaa toivonmukaan EPK:n ohjattu tottis, jossa olemme toivoneet taas Tuulin ryhmään treenaamaan. Huhtikuussa toivomme suuresti rauniokauden taas alkavan, ja toiveena on myös hakuryhmään pääseminen. Ehkäpä kolmessa treenipäivässä lienee meille ihan tarpeeksi.

Lumo ja patukka pelloilla 1.1.2010

Isäntä, Lumo ja patukka, samainen paikka, hetkeä myöhemmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti