4.4.2009

Paimensukuisen lapinkoiran Katselmus 28.-29.3.2009

Maaliskuun viimeinen viikonloppu oli täynnä paimensukuisia lapinkoiria. Vuosittainen PLS:n Katselmus järjestettiin taas tänä vuonna Tuomarinkylän vinttikoirakeskuksessa. Kahden päivän mittaiseen näyttelytapahtumaan oli ilmoitettu hiukeat reilu 300 paimensukuista.
Meidän poppoo kantoi kortensa kekoon Villi-Joikhun Anskun ja muutaman muun Joikhujen omistajien kanssa vastaamalla ilmoittautumisesta ja lipunmyynnistä näiden kahden päivän aikana. Lauantaina esittäytyi pennut ja juniorit, sunnuntaina taas nuoriso, avo-luokat ja veteraanit. Varsinaisen koiratäytteinen viikonloppu siis.

Lumo oli ensimmäistä kertaa juniorinarttukehässä. Neiti sai punaisen nauhan ja pääsi jatko-, muttei loppukehään (Punttilan Jenniä lainatakseni siis tunnistettiin paimensukuiseksi lapinkoiraksi, tosin niissä ainoissa virallisissa olikin " bitch built a long rectangle"). Piritta Hynninen arvioi neidistä seuraavaa:

"Erinomainen tyyppi. Hyvä luusto. Saa vielä kehittyä kauttaaltaan. Tasapainoisesti kulmautunut. Kaunis pää ja ilme. Aavistuksen vaaleat silmät. Hyvä turkin laatu, mutta saisi olla runsaampi. Liikkuu hyvin. Esiintyy ja esitetään hyvin."

Olen täysin samaa mieltä Piritan kanssa. Lumo tosiaan saa kehittyä vielä kauttaaltaan. Pentuesiskoksiinsa verrattuna neiti on vielä jokseenkin "kevyen näköinen". Lumo aloitti myös Katselmusta edeltävänä perjantaina ensimmäiset juoksunsa, ja karvaakin on irroteltu hiljalleen oikeastaan koko alkuvuosi. Eli pikku hiljaa "pikku pikku bikineissä..." 

Kaiken kaikkiaan meille kummallekin ensimmäinen Katselmus oli miellyttävä tapahtuma, ja varmasti osallistumme jatkossakin. Viikonloppuna tulikin vietettyä yhteensä 16 tuntia ulkona, joten päivien päätteeksi sipissä oli niin koira kuin emäntäkin.

Lumo, Aida ja Peiqi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti