3.3.2012

Seitsemän treeniä kolmessa viikossa

Treenipäivitys on taas ollut laiskanlaista..  Hyi minua.

Keskiviikkona 15.2 osallistuimme Lumon kanssa ensimmäisiin hälytreeneihimme. Treenit järjestettiin Vihdissä. Treenin ideana oli koirien reaktiot (ja niistä johtoon ilmoittaminen...). Ensimmäinen alueemme oli asutuksen piha-alue varasto- ja tallirakennuksineen. Kierretiin rakennukset, osassa, joihin päästiin, käytiin myös sisällä. Lumo merkkasi hieman tallirakennuksen ulkopuolella, mutta jätimme sen kartturin kanssa ilmoittamatta. Piha-alueen tarkistamisen jälkeen palasimme johtoon, josta saimme uuden alueen. Toinen alueemme oli n. reilun viiden hehtaarin kokoinen taajamametsikkö Huhmarnummen koulua vastapaatä. Lunta oli reippaasti, vaikka oli polkujakin, niin rämpimiseksi meni. GPS paljasti meidän käyneen erittäin tarkasti aluetta läpi suunnilleen parin tunnin ajan ilman löytöä, kunnes meidät kutsuttiin takaisin johtoon. Otin Lumolta jo "työvaatteet" pois päältä, ja harmistelin vähän mahdollisesti liian rankkaa treeniä ilman löydön löytyä, kunnes lähellä johtopaikkaa Lumo nappasi hajun ja halusi tien toiselle puolelle.. Meinasin ensin, etten päästä, mutta johdosta huudeltiin, että anna mennä! Eli hyvin toimi nenä, vaikka takana olikin ensimmäinen oikeaa etsintää simuloiva tilanne, ja joka saattoi olla pienelle lapinkoiralle hieman rankkakin. 

Loppupapalaverissa käytiin etsintää läpi, ja kuulemma tuolla metsäalueellamme oli useita esineitä... Erikoista kyllä, että muuten taajamassa esineet merkkaava tai niihin jopa tarttuva koirani ei niistä ollut kiinnostunut.. Ei tosin toinenkaan alueella ollut koira ollut niitä merkannut.Heti seuraavana päivänä, torstaina 16.2 oli vuorossa Pumpasen pitkät. Olin lumitilanteesta johtuen pyytänyt taajamatyyppistä etsintäaluetta, jossa koira voi olla sekä liinassa, että vapaana. Treenin kestoksi olin pyytänyt "suunnilleen" puoli tuntia, sekä muutama esineen alueelle. Piiloilija aka treenin järkkäri Gabi oli merkannut esinepaikat karttaan, jotta voin vahvistaa Lumon reaktioita. No, eipä niitä paljon tarvinnut vahvistaa, sillä neiti Pumpum napsi kyllä kaikki kolme valkoista esinettä sangen itsenäisesti lumihangesta. Loisto homma! Esineiden jälkeen oli tovi "tyhjää". Alueen lounaiskulmasta lähtiessämme kohti koillista, tuuli alkoi puskemaan suoraan takaa kulkusuuntaamme nähden. Kuljettiin polkua tovin matkaa, kunnes Lumo pysähtyi, haisteli ilmaa ja lähti päättäväisenä takaisin päin. Todella mainio tuuli-ilmaisu, josta sain kehuttua. Hienosti työsti piiloilijan ja ilmaisukin oli passeli. Eli loisto treeni, vaikka edellisenä päivänä oli tehty aika pitkä ja vaativa treeni. Sunnuntaina 18.2 rakennusetsittiin taas Aktiivin tiloissa. Lumolle oli neljä maalimiestä. Eri tyyppisiä piiloja. Ilmaisut ok, ekalla umpparilla vähän tökki vaikka muuten merkkasi piilon erinomaisesti.

Seuraava viikko lomailtiin. Lenkkeiltiin ja puuhailtiin peruskoiran juttuja. Käytiin Apexissa rokotuksissa ja tarkstuksissa, joista päivitystä jo aiemmin. Lauantaiaamusta suunnattiin Hämeenlinnan vanhaan kauppaoppilaitokseen rakennusetsintää treenimään. Otettiin pari kierrosta. Ekalla kierroksella, rakennuksen yläkerrassa, Lumolle oli kolme maalimiestä. Ensimmäinen juhlasalin lavan edustalla olevien maahan asti olevien verhojen alla, joka oli suhteellisen vaikea piilo. Toinen löytyi luokkahuoneen ikkunalaudalta seisoskelemasta ja kolmas kellarin pimeästä huoneesta. Etsintäsuunnitelma nyt ei ollut ehkä maailman johdonmukaisin (hyi hyi taas ohjaajaa, joka antaa koiransa humputella), toisella kierroksella petrasin asian suhteen. Toinen kierros otettiin rakennuksen alakerrassa. Tällä kertaa Lumolle kaksi maalimiestä. Toinen pimeässä tilassa pöytien päällä, ilmaisu ihan ok, vähän haki ja etsi reittiä lähemmäksi maalimiestä, mutta tyytyi lopulta ilmaisemaan lattialta. Toinen oli piilossa koko seinän mittaisen hyllystön oikeassa päässä, korkeudeltaan noin puolessa välissä, kaapin sisällä. Tämä piilo oli jostain syystä aika haastava. Lumo merkkasi piiloa hyvin, mutta jostain syystä ilmaisua ei irronnut heti. Muuten oiken hyvä treeni, ja haastavia piiloja.

Sunnuntaina 26.2 käytiin suunnittelemassa yhteistreeniä, ja otettiin samalla muutama testipiilo eräässä koulurakennuksessa. Toisessa oli hyvin haastetta, ja taas tälläinen rakopiilo, jonka ilmaisemiseen meni hetki harkinta-aikaa. Toisen piilon pointti oli hieman haastava tie maalimiehelle, ja tässä ei ongelmaa lapinkoiralle, joka sujahtaa monesta hyvinkin pienestä kolosta.

Samaisena sunnuntai-iltana käytiin vielä hallilla treenaamassa vähän tottista. Seuraamista ja jääviä liikkeitä. Ihan kelvollisesti meni, nämä meidän treenimäärät huomioiden..

Tämä viikon torstaina käytiin "varjopuolikkaissa" tuossa samaisessa koulussa. Tällä kertaa kolmen maalimiehen treeni. Rakopiiloja, jotta saadaan muistuteltua asiaa mieleen, ja ehkä sitä yleistystä myös rakennuksiin, kun tuntuu hieman unohtuneen. Treeni meni varsin mallikkaasti. Ilmaisut olivat hyviä, työskentely hyvää ja jopa suhteellisen järjestelmällistä.

Huomenna jatketaan sitten samalla teemalla, samassa rakennuksessa puolikkaiden merkeissä. Ja mitä ilmeisemmin myös vähän samalla teemalla. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti