18.7.2011

Kadonnutta takapotkua metsästämässä...

Mun pikku neuroottisuus koiranomistajana ei liene kenellekään uusi juttu? Ja kenenkään ei ehkä ihan oikeesti kannattaisi lisätä vettä myllyyn, välttämättä. Viime maanantaina käytiin Lumon viime viikkoisen Rhoo-Rosberg-rattopojan ja Jennin lauman kanssa lenkkeilemässä Haltialan ja Pitkäkoksen suunnalla. Oli nihkeän kostea ilma, muttei ihan mahdoton. Jenni tarkkaili Lumon liikkumista ja pohti sitten ihan ääneen, että liikkuuko Lumo normaalisti noin paljon peitsaamalla ja kun sen laukkakin on vähän pommpivaa, ei pupulaukkaa, mutta kuitenkin...

Jaahas, no ei muuta kuin torstaiksi aika luottoeläinlääkärillemme Tanjalle Käpälämäkeen. Taas sain selvittää olevani vähintään hiukan hullu ja takuuvarmasti suhteellisen neuroottinen koiranomistaja.. Halusin Tanja tsekkaavan Lumon anaalit, ja syyksi sanoin hieman kankean takapään liikkeen.. No, toinen anaali tyhjä, toisessa hieman tavaraa. Ei paha, tyhjennys riitti hoidoksi, muttei selitykseksi liikkeiden tahmeudelle ja epäpuhatudelle. Seuraava osoite oli sitten fysioterapeutti. Sain ajan lauantaille Tamara Merenvallalle.

Tamara oli meille täysin uusi, mutta paljon kehuttu tuttavuus fyssarisaralla. Alkuun katsottiin Lumon liikkeitä. Hitaammassa vauhdissa peitsasi, nopeamassa siirtyi raviin. Tamara huomasi oitis pientä "ponnettomuutta takaliikkeissä". Sain myös pienoista noottia Lumon rasvakerroksesta (joo, paino sahaa 17,2 kg - 17,8 kg väliä, pyritään 16 kg - 17 kg...). Tamara käsitteli hieman vajaan tunnin verran Lumoa. Teki erilaisia venytyksiä ja käsitteli lihaksia ja niveliä. Syy takapään "ponnettomuuteen" löytyi lanneselän alueelta, jossa oli lihas- ja niveljumeja, jotka aiheuttavat pienen selän köyristymisen ja osittain myös "ahtaamman" takaliikkeen. Kyseessä ei ole rakenteellinen vaan ihan puhtaasti lihasten käyttämisestä johtuva "vika". Lanneselänalue vastasi käsittelyyn hyvin. Tykkäsin hirmu paljon tavasta jolla Tamara Lumoa käsitteli, ja näin noviisin silmään käsittely poikkesi myös jonkun verran toisten fysioterapeuttien käsittelystä. 

Peitsaamisesta puhuimme sen verran, että suorakulmaisemmalle koiralle ravi on parempi, ja terapeuttisempi, tapa liikkua. Ravatessaan koira venyttää lihaksiaan liikeen mukana, toisin kuin peitsatessa enemmänkin jumittaa lihaksistoa. Käsittelyn jälkeen Lumo oli lauantai levossa, pienellä remmilenkityksellä ja sunnuntainakin kevyellä liikunnalla. Vaikuttaisi myös siltä, että Lumo ravaisi enemmän kuin ennen. Toki olen myös "kiihdyttänyt" Lumoa ravaamaan peitsin sijaan. Eli saanee mennä remminmitan edellä, kunhan ravaa.

Seuraava fyssarikäynti on varattu kolmen ja puolen viikon päästä Aistiin. Jäin vain pohdiskelemaan, josko kävisin vielä toistamiseen Tamaran luona ja sen jälkeen vaihdellen Aistissa tai Tamaralla... Lumolle on varattu myös "pesuaika Maaritin pesulaan" viikon päästä launtaille. Kaikkeen se pieni treenilomaileva Pumpanen joutuukin!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti