1.11.2009

Raunioitumista

Lumon ja emännän ensimmäinen rauniokausi alkaa olla lopuillaan. Ensi viikolla on kauden viimeiset treenit. Kausi on ollut kovin antoisa, ja paljon on opittu. Pääsääntöisesti ollaan menty hyvässä noususuhdanteessa. Laukauksiin Lumo reagoi hieman,, päivästä ja tilanteesta riippuen. Mutta tällä hetkellä ei ainakaan, onneksi, toimintakykyä laskevasti. Lähinnä jos pamahtaa, niin katsoo pamauksen suuntaan, muttei mene mitenkään puihin, vaan pystyy jatkamaan työskentelyä. Välillä toimitaan hyvässä yhteistyössä ja välillä neiti rallattelee. Pari viikkoa sitten oli taas ratavaihto Hepekon kanssa, ja sielläpä Lumo haistatteli ihan huolella, keskikynsi pystyssä. Pieni koira on VAAN niin täynnä etsimisintoa, että mamma on ajoittain vähän turhake ja hidaste neidin mielestä. Lumo intoili ensimmäiselle maalimiehelle, jonka jälkeen "tänne"-käsky meni täysin kuuroille korville ja Lumpo oli jo seuraavalla maalimiehellä. No onneksi rallattelu johtuu enemmänkin innokkuudesta etsiä maalimiehiä, kuin siitä, ettei neitiä voisi vähempää kiinnostaa. Ilmaisu on tarkoitus hioa kuntoon talven aikana ja yhdistää alkukaudesta sitten raunioille. Talvella on tarkoitus hakuilla pienellä mutta sitäkin aktiivisemmalla porukalla, eli siellä sitä ilmaisua treenataan varmasti myös.
 
Viime viikolla meillä oli "pullaa ja palautetta"-treeni-iltama kouluttajamme Seijan luona, ja saatiin ihan "todistuskin" menneestä kaudesta. Meidän todistuksessa luki seuraavaa:

"Lupaava nuori koira, jolla hieno motivaatio etsintätyöskentelyyn. Hallintaan ja tottikseen kannattaa panostaa, niin olette pian soveltuvuuskokeeseen valmiita! Ilmaisuharjoittelua kannattaa jatkaa kauden aikana , yhdistäminen etsintään vasta ensi kesänä koiran edistymisen mukaan. Petra on erittäinen motivoitunut ja tartuttaa hyvää mieltä treenikavereihin. Kiitos kaikista ihanista leipomuksista! Ohjaaja on myös edistynyt hyvin koiransa lukemisessa ja ohjaamisessa kauden aikana."

Ensi kauden tavoitteita ei siis tarvitsisi erikseen mainita, mutta tarkoitus on suorittaa soveltuvuuskoe. Ja jos mitään ihmeempiä takapakkeja ei tule, niin eihän sitä tiedä, jos talven aikana pieni koira kokee suuren suuren valaistumisen ja ensi kauden edistyminen on huimaa, niin ainahan sitä peruskoettakin voi yrittää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti