3.6.2009

Toukokuun viimeisen viikon tapahtumia

Kesäkuun alkupuolella mennään. Toukokuun viimeinen viikko olikin touhua täynnä.

Viime viikon tiistaina käytiin tokoilemassa yhdessä kaupallisessa koirakoulussa, kun emäntä päätti investoida viidenkerran tokokoulutukseen. Koirakoulu sijaitsee Konalassa, ja Lumon kanssa mentiin junalla Kannelmäkeen, pikavisiitti Mustiin ja Mirriin, josta käveltiin Konalaan. Tokoilut kesti kolmevarttia, ja Lumo yllätti emännän taas täysin. Neiti jaksoi keskittyä hyvin, ja ilmeisesti jotain olen onnistunut opettamaankin oikein. Ekalla tunnilla keskityttiin perusasentoon, seuraamiseen, luoksepäästävyyteen ja liikkeestä seisomiseen. Tunnin jälkeen käveltiin taas Kannelmäen asemalle, josta juna vei meidät kotiin. 


Keskiviikkona oltiin taas tuttuun tapaan raunioilla. Jenni lupautui pitämään meille puolen tunnin tottistreenejä aina ennen rataosuutta. Ilma oli "mukavan" sateinen, ja Lumon keskittyminen ei aivan läsnä. Perusasentoa sielläkin, ja liikkeet menivät paljon huonommin kuin edellisenä päivänä. Treeniä, treeniä, treeniä. Tottistelun jälkeen kävin Lumon kanssa telinekentällä, jossa kuljin Lumon kanssa maassa olevien katto tms. peltien päälle, istutin typykän ja palkkasin. Tutustumiskurssin rauniotutustumisessa kyseinen alusta oli Lumon mielestä sangen ikävä, joten sitä on aina välillä hyvä käydä ottamassa, niinkuin telinekenttää noin muutenkin.  Telinekentältä menimme radalle, jossa sain osittain kontata Lumon kanssa älläputken. Älläputki on nimensä muotoinen maan alla menevä putki, jossa on kummassakin päässä "ovet". Ensin yritettiin isännän kanssa niin, että toinen lähettää toisesta päästä ja toinen kutsuu toisesta. "Uhrauduin" kuitenkin konttaamaan mutaisessa ja kylmän kosteassa putkessa, ja onnekseni ei tarvinnut kontata sitä kokonaan, vaan Lumo äkkäsi ja meni putken muutamaan otteeseen. Ensi kerralla uudestaan. Meidän etsintäosuus meni kivasti, Lumo työstää hajuja ja on kohtuu hyvin hallinnassa, vaikka "irtoaakin" ohjaajastaan. Ensi kerralla Lumolle on tarkoitus ampua ysimillisellä starttipistoolilla, ja alkaa hiljalleen totuttaa kovempii ja inhottavimpiinkin häiriöihin.Perjantaina käytiin tunnin aamulenkillä naapurin bordercollie Danten ja pojun emännän Ninnun kanssa. Illalla puolestaan nähtiin Nooraa, Peiqiä ja Aidaa. Käytiin porukalla Silvolan hiekkakuopalla, jossa Peikko ja Api uiskenteli, Lumo tyytyi vain kahlaamaan. Lenkkiä jatkettiin Pitkäkosken pelloille ja takaisin hiekkakuopalle. Lauantaiaamuna oltiin Siikajärventiellä hakuilemassa. Lumolle tehtiin näköhavaintotreeni, jossa kaksi maalimiestä lähtee eri suuntiin pois päin keskilinjalta. Lumon kanssa kuljettiin keskilinjaa eteenpäin, ja neiti sai tarkkailla maalimiesten kulkemista. Maalimiehet menivät "alas" ja Lumo sai mennä sen maalimiehen perään, jonne halusi mennä, jonka jälkeen lähetin etsimään toisen. Kolmas maalihenkilö menikin suoraan piiloon, ja lähetin Lumon maalimiehen luokse. Maalimies löytyi, tosin hajujäljen perusteella. 


Sunnuntaina Peiqi ja Aida tulivat Lumon iloksi meille päivähoitoon ihan koko päiväksi. Ilma oli helteinen, joten päivällä tyydyttiin vain kävelemään puistoon, jossa koirat hengasivat varjossa ja isäntäväki nautti auringosta. Alkuillasta Nooran tullessa hakemaan tyttöjä kotiin, käytiin vielä kimppaulkoilulla hiekkakuopalla. Lumolla oli siis sangen touhukas ja koiramaisen kiva viikko!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti