28.6.2009

Huh hellettä...

Sanoo Lumo-lappalainen. Juhannuksen jälkeen helteet ovat suosineet eikä syyttä, emäntähän on lomalla! Lumo ei helteistä niinkään piittaa. "Kuuma", sanoo Lumo, eikä ruokakaan meinaa oikein maistua Ei siis olla pahimpina päivinä juurikaan lenkkeilty. Liikuttu korkeintaan läheiseen puistoon hengaamaan, Lumo varjoon ja emäntä aurinkoon. Aikaisin aamulla sekä myöhään illalla ollaan tehty metsälenkkejä ulkoilualueella. Tottistelua on toki harjoitettu loikoilun ja lenkkeilyn lomassa. Samoin pallolla, frisbeellä ja kepeillä on leikitty jakasamisen mukaan.

Kontaktissa

Juhannus vietettiin iloisessa Itä-Suomessa eli Imatralla, Lumon ihmismummolassa. Lumpo päätti myös ensimmäisen Onnelavisiittinsä kunniaksi pistää talon isännän, 5-vuotiaan podengomiksin Dixin ankarasti tassunsa alle.. Emäntä joutui siis syystä pistämään isottelevan pikku-neidin pieneen kurin palautukseen. Muuten jussi meni mukavasti syöden, juoden, saunoen ja ulkoillen. Juhannuspäivänä Lumo sai pientä aivojumppaa namiruudun ja -kolmion muodossa. Hyvinhän ne menivät.

Juhannus-Lumoa

Tokokurssin viimeinen kerta oli juhannuksen jälkeisenä tiistaina. Kurssista jäi käteen ihan jees vinkkejä koirankoulutuksesta emännälle, sekä muutamia uusia, vielä työnalla olevia harjoitteita. Tiistaina tokon jälkeen ajeltiin vielä Itä-Helsinkiin antamaan Lumon verrokkikoira verinäyte yhteen perinnöllisen luustonkehityshäiriön tutkimukseen. 

Parin päivän kurinpalautuksen seurauksena juhannuksen jälkeisenä keskiviikkona rauniotreeneissä olikin sangen kuuliainen Lumpo-typy. Lumolle tehtiin ns. palauttavatreeni, ilman radiota suurempaa häiriötä (paitsi vaatteet ja ruoat). Neljä maalihenkilöä, alueena ylä- ja alakasa, ylhäältä sekä alhaalta tulevia hajuja. Lumo työsti hienosti, eikä emännänkään toiminnassa tainnut olla suurempaa moitetta. Eri-etevä Lumotus! Lauantaina puolestaan oltiin jälleen hakuilemassa. Osa porukasta lomailemassa, sillä paikalla ei ollut kuin kaksi kouluttajaa ja kaksi ryhmäläistä. Hakuilut meni ihan semi ok. Lumolle tehtiin näkölähtöjä, tuuli ei juuri olemassa olollaan hommaa helpottanut ja Lumo ei jostain syystä viihtynyt normaalin tapaan toisen maalihenkilön luona.. Liekö syynä osittain ilmaston lämpötilasta johtuva vetämättömyys, tiedä häntä. Katsellaan ensi viikolla treenejä uudelleen.


Lumo söpöilee puistossa

Viikonloppuna oli alunperin tarkoitus lähteä Pertunmaalle mökkeilemään, mutta liiallisen säädön vuoksi viikonloppu vietettiin omassa porukassa hengaillen. Sunnuntaina käytiin ajelemassa Sorvalammella, ja Lumo autoili tyytyväisenä "luu ulkona"-tyyliin ja nautti tuulen vireestä avoinaisista autonikkunoista. Mieleen muistui Alma-mummon erään kesän avoautoilu uintireissu. Mummo istui tyytyväisenä avoauton keskipaikalla korvat päätämyöten tyytyväinen hymy naamallaan ja kuono kierossa haisteli ajoviimaan tuomia hajuja. Karvat senkuin pöllysivät tuulilasin kautta taivaan tuuliin. Lumohan ei uimisesta ole kovin innostunut ja tyytyi tälläkin kertaa kastamaan hieman tassujaan ja maistelemaan lammen vettä. Isäntä kyllä ui, eli osa perheestä tuli kuitenkin uitettua..
"Luu-ulkona"
(arvatenkaan meidän autossa EI ole ilmastointia...)


"Uimavalvoja"

Huomenna meillä onkin jännä päivä edessä. Kello 14 on aika terveystarkastukseen Mevetiin. Lumolta tutkitaan  virallisesti silmät, lonkat, kyynärät ja polvet, sekä epävirallisesti selkä. Päivittelen alustavia tuloksia reissun jälkeen, lopullisethan tulevat kyynärien ja lonkkien osalta Kennelliitosta ehkä kuukauden kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti