22.12.2014

Kirkas silmä...

Hurma kävi 18.12.2014 toisen kerran virallisessa silmätarkastuksessa Animagi Apexissa Sari Jalomäellä. Ihan on kirkkaat näkimet, eikä merkkejä rodulla perinnöllisistä silmäsairauksista. Myöskään luomien asennoissa ei ollut huomauttamista, kyynelkanava-aukot löytyy eikä ylimääräisiä ripsiä.
 
PPM iris-iris löydös, eli Membrana Pupillaris Persistens, eli sikiöaikaisia iiriksen, värikalvon,  kehityshäiriötä, jonka seurauksena normaalisti kasvun myötä surkastuvista verisuonista ja kalvorakenteista jää pysyviä rihmoja silmään. Hyvinkin tyypillisiä löydöksiä lapinkoiralla (erityisesti paimensukuisilla). Ei välttämättä näy Koiranetissä, ja toistaiseksi pidetään merkityksettömänä. Huomionarvoista jalostuksessa olisi kuitenkin löytää kumppani, jolla ei PPM muutoksia ole. Lisäksi Hurmalla on näkyvissä jotain merkityksettömiä pigmenttipilkkuja silmissä.

Neiti Pupillli
Ensi vuonna peilataan taas molempien silmät, ja Hurmalle uusinta polvitutkimus, kun ikää tulee heinäkuussa mittariin sen kolme vuotta. Lumo on peilattu säännöllisesti n. vuoden välein, eli nyt tuli ensimmäinen kahden vuoden väli, jonka tuo virallinen silmätarkastus toki on lapinkoirilla voimassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti