18.8.2011

Raunioilla peruspätevä Pumpanen

Huh heijaa! Käytiin eilen Lumon kanssa Espyn järjestämässä SPeKLin raunioperuskokeessa Oittaalla. Testaajana oli yhdistyksemme vastaavatestaaja Miisa Moon. Jännitystä oli ilmassa, eikä lomapäivä suinkaan auttanut asiassa...

Läpi kuitenkin mentiin jäätävästä jännityksestä huolimatta! Yleisarvosanaksi saimme 2, eli "hyvä". Hallintaosio ei todellakaan ollut mitään maailman kauneita katsottavaa, mutta siitäkin selviydyttiin. Lienee itsestäänselvyys, että ohjaajaherkkä, "ohjaajansa sielunpeili" lapinkoira-Pumppis, juoksuhuuruissaan (kyllä, meillä alkoi tiistaina juoksu, "vain" puolitoista kuukautta etuajassa...) otti kyllä painetta kummallisesti käyttäytyvästä ohjaajastaan. 

Mutta kun etsintäsuunnitelma oli tehty ja päästiin hommiin, niin Lumo kyllä kirjaimellisesti hoiti homman kotiin. Ihan oikeasti osaan lukea koiraani, pysyin aika kivasti etsintäsuunnitelmassa ja melkein muistin, ja osasin kertoa kun se muuttui. Alueena oli ala-, keski-, ja yläkasa, sekä keski- ja alatalo. 

Etsintäplani lähti liikkeelle alakasa -> keskikasa -> yläkasa -> keskitalo -> alatalo. Tarkoitus oli kulkea tuulen alapuolella. Lähestulkoon pysyin jopa suunnitelmassa. Eka maalimies nousi hetki lähetyksen jälkeen alakasalta, avopiilosta. Ilmaisu oli ihan jees. Jatkettiin alakasa loppuun, siirryttiin keskikasalle, jossa Lumo pyörähti temppelin edustalla ja näytti siltä, että sai yläkasalta hajun. Annoin mennä, ja sieltä ykköskaivon kautta koukkasi rappusten alla olevaa, suljettua piiloa haukkumaan. Toinen maalimies nostettu. Jatkettiin yläkasan loppuosa, palattiin keskikasaa sivuten yläkasan alkuun, josta lähetin Lumon piipahtamaa yläkasan alkuosalle, josta takaisin keskikasalle. Keskikasalla reagoi joihinkin häiriöihin, muttei näyttänyt "saavan" mitään järkevää, työstettävää hajua, joten siirryttiin keskitalolle. 

Lähetin Lumon ylä- ja keskitalon välistä. Lumo sai jotain pientä hajunhäivähdystä, koukkasi ylätalolle päin, kutsuin takaisin ja ohjasin keskitalolle jatkamaan. Nousi keskitalon pellon puoleiselle reunalle ja elekieli muuttui. Haisteli sukellusveneen umpinaista päätä, kiersi toiselle puolelle. Heilutteli häntäänsä, haukahteli, raapi luukkua. Katselin ja kuulostelin hetken, kuten tein jokaisen ilmaisun kohdalla, sitten nostin käden. Toki samalla kysyin testaajalta, että mokasinko... En mokannut. Kolmas, eli viimeinen maalimies nostettu. Telineenä oli kanaparru, piece of cake sanoi Lumo. Aikaa meni suunnilleen kahdeksan minuuttia viidestätoista. Ja Lumo oli ihan oikeasti jossain määrin paljon normaalia vaisumpi... Ensimmäisen maalimiehen jälkeen sai vähän lisää tuulta purjeisiin, kun ohjaaja palkkasi suoraan purkista Ceasarin lammasta korianterihyytelössä...

Arvioinnit:

A Ohjaaja:

1. Etsintäsuunnitelma: 2 (hyvä) 
2. Ohjaajan toiminta: 2 (hyvä)

B Koira:

1. Tottelevaisuus: On
2. Paukkuarkuus: Ei
3. Melun ja savun arkuus: Ei
4. Koiran ohjattavuus alueella: 2 (hyvä)
5. Selvitytyminen esteistä: 1 (erinomainen)
6. Maalihenkilöiden ilmaisu: 2 (hyvä), 2 (hyvä), 2 (hyvä)

C Ohjaaja ja koira:

1. Yleisarvosana: 2 (hyvä)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti