11.7.2011

Mainioita treenejä!

Pumppiksella alkoi nyt kolmen viikon kesäloma! Sitä ennen kirittiin onnistuneita treenejä viikon sisällä neljän treenin verran. Josko sitä voi treenata vähän varastoon?

Viikko takaperin sunnuntaina tehtiin aika perushakutreeni Kattiläjärvellä. Lämpöä piisas, joten halusin pienen alueen lähinnä Lumon takia. Koira sai tehdä töitä. Maalihenget olivat eri asennoissa: yksi seisova, yksi "telttaileva" ja yksi istuva. Pumpami teki oikein sutjakkaasti hommia, irtosi hyvin ja ilmaisut olivat kelvolliset. Hyvä treeni, parempi mieli.

Viimeisen rauniokerran ennen lomaa piti olla viime maanantaina. Rauniot kyllä olivatkin, mutta eivät kuitenkaan viimeiset.. Maanantaina Lumo sai tehdä kivan rilluttelutrenein, jossa koira sai toimia itsenäisesti ohjaajan ollessa passiivinen. Taas oli nenä hienosti auki alueelle tullessa. Lumo pääsi pienen hetsauksen saattelemana etsimään ja kas vain, ensimmäinen maalinainen oli ryöminyt Tean tornin ja bunkkerin väliseen putkeen. Kovin pitkään Lumon ei piiloa tosiaan tarvinnut etsiä,ja tarkennuskin sujui moitteetta. Piilo oli puoliumppari. Pumppis haki hyvän ilmaisupaikan ja ryhtyi paukuttamaan. Kas vain, tuli palkkaakin. Toinen maalihenkilö oli alakasalla "harakanpesässä". Ensimmäisen löydön jälkeen lähetin koiran kohti alakasaa, ja jäin itse tönöttämään paikalleni. Taas aika mainiointa työstämistä, itsenäistä työskentelyä ja minä kipittelin paikalle, kun ilmaisua oli kuulunut tovin. Super-loisto-likka!

Nälkähän tunnetusti kasvaa syödessä, ja näin ollen tilaisuuden tullen menin vielä kolmannen kerran torstairyhmän kuokkavieraaksi. Jälleen suurkiitos Sadulle ja Virpille! Lumolle uskaltauduin ottamaan "peruskoetyyppisen treenin". Helteen helliessä ja hikoiluttaessa halusin aavistuksen pinenemmän alueen, ja helpotetut versiot koepiiloista. Kai se isompikin alue olis mennyt. Yksi avopiilo, yksi "puoliumppari" ja kaivo ritilällä (maalimies kaivon pohjalla). Peruskokeessa aikuisten oikeesti on yksi avo ja kaksi umpparia, mutta halusin tukea onnistumista ennen lomaa. Loman jälkeen kokeillaan sitten niitä umppareitakin. 

Alueena oli keski- ja alakasa. Etsintäsuunnitelmassakin melkein pysyttiin. Homman nimi oli se, että koira tekee työt ja ohjaaja vastaa, että alue on tulee käytyä. Aloitettiin persoonallisesti (ja hieman heikohkot tuuliolosuhteet huomioiden) keskikasalta. Lumo lähti innokkasti hommiin. Sai selkeästi hajun ja lähti kiihdyttämään, haki hajua yläkasalta, mutta koska olin satavarma, että koiralla on haju, annoin sen tehdä töitä. Ja kyllähän se hiljaa oleminen kannatti - eka maalimies löytyi ja tuli haukutuksi temppelistä. Jatkettiin keskikasaa. Älläputken kaivossa oli häiriövaatetta, Lumo juoksi avonaisen putkensuun ohi, kirsu haistoi vaatteet, mutta sen enempää asiaan huomiota kiinnittämättä jatkoi neloskaivolle. Hajuahan siellä. Lumo tunki nenää kaivon päällä olevan ritilän väliin, raapi ritilää, hyppäsi pois kaivon päältä, meni takaisin, haisteli ja haukahti. Maalimies oli saanut ohjeeksi vahvistaa tarkennusta, jos haukkua ei tule. Menimme Virpin kanssa ihmettelemään "sielläkö se on"-tyyliin, ja Lumo näytti innokkaan äimistyneeltä ja haukahteli. Hienosti työstetty, ja erityisesti pidin tavasta jolla Lumo piiloa merkkasi. Lisää kaivoja sanoi ohjaaja. Jatkettiin takaisin keski- ja alakasan väliin. Lumo kävi itsenäisesti työstämässä keskikasan käymättä jääneen päädyn ja siirtyi alakasalle. Eikä aikaakaan kun taas nousi nenä ja vauhti kiihtyi. Hienosti ja varmasti Lumo työsti muurin hollilla olevan piilon, jota Lumolla ei ole koskaan aiemmin ollut. Ilmaisukin oli mainio! Ihan loistavaa Pumppis!

Lumo jaksoi treenin erinomaisesti säästä huolimatta, ja treeni loppui sinällän juuri hyvään aikaan, kun koiralla olisi ollut vielä meno päällä. Mitä parhain tapa jäädä treenitaolle raunioilta!

Sunnuntain oli vielä tarjolla lomanaloitustreenit hakurintamalla. Edelleen paikkana Kattilajärvi, teemana alueen läpikäyntiä. Lämmintä oli, mutta tuuliolosuhteet olivat trenein kannalta oikein suotuisat. Lumolla oli pari maalimiestä alueella. Aloitimme alueen läpikäymisen tuulen alapuolelta. Lumo työskenteli itsenäisesti, irtosi hyvin. Ensimmäinen maalimies löytyi, ohjaajan ollessa reilusti kauempana ja ilmaisu oli ihan loistava! Koska olin kulkenut alueen poikki leveyssuunnassa ensimmäiselle maalimiehelle, niin jatkettiin tuulen yläpuolelta. Lumo kävi jälleen omatoimisesti, ohjaamatta tarkistamassa aluetta tuulen alapuolelta. Palasi ohjaajan kulkusuuntaan, ja irtosi taas eteenpäin. Näin kauempaa kun nenä nousi, vauhti kiihtyi ja hetken päästä kuului ilmaisu. Toinen ja viimeinen löytö. Aika mainio treeni tämäkin!

Seuraavat kolme viikoa pidetään treenitaukoa ja nautitaan kesästä. Tämän viikon Lumolla onkin kesäpoikana Aikin poropoika Rhoo. Kaksikolla on aika huisin mukavaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti