13.5.2011

Kaksi maalimiestä kolmesti viikossa - kuuri

Reenipäivitystä. Lumon kanssa jatketaan ilmasutreeniä maastossa. Samalla tehdään toki hallintatreeniä ja etsintää partioimalla. Mutta ilmaisun aloittamisen ja keston eteen tehdään edelleen enemmälti töitä.

Viime sunnuntaina treenattiin ohjatusti Siikajärvellä. Lumolle otettiin pieni alue, jossa oli kateissa kaksi osittain peitettyä maalihenkeä. Treeni meni kuten yleensä, hyvin, ilman mitään kommervenkkejä. Ensimmäinen maalinainen palkkasi haukun kestosta, eli herkut esiin vasta minun ollessa paikalla. Toinen maalinainen palkkasi ilmaisun aloittamisesta ja loppuun leikitti Lumon.  

"Etsi!" Kuva Alm

 Ohjaaja palkkaa ennen uutta lähetystä Kuva Alm

Maanantaina raunioilla Lumon teemana oli tunkeutuminen. Hallinta meni melko hyvin, pientä intopiukkaa edistämistä ja paikallamakuussa "ryömimistä" Lumo toki harrasti, mutta pysyi hanskassa, mikä pääasia. Raunioillakin otettiin kaksi maalihenkeä. Ensimmäinen löytyi bunkkerista, mehukanistereiden ja pressun takaa. Kolinan ja räminän saattelemana pieni lapinkoira tunketui maalihengelle ja ilmaisi hienosti! Toinen maalinainen löytyi puolestaan vihreästä sirkuskopista, jonne päästäkseen pienen koiran piti suorittaa erinäisten pahvilaatikoiden yli pääseminen, jonka jälkeen edessä oli tyhjien pullojen meri... Kopissakin ilmaistiin oikein kelvollisesti. Ilmaisuissa olisi saanut olla ehkä hitusen enempi kestoa, mutta täytynee jatkossa painottaa uusia harrastajia hieman enempi palkkausohjeiden ja niiden noudattamisen suhteen. Mutta erinomainen, tehokas ja onnistunut treeni. Ja Lumolle jäi satavarmasti nälkä hommiin...

Raunioilla "hommissa" Kuvat Alm

Raunioiden loppupalkka taisi olla kolmen lappalaiskoiran: Älyn, Väläyksen ja Ääliön, yhteistuumin suorittama iltajuoksu Oittaan bermudan kolmioon hämärtyvässä maanantai-illassa... Kolmikko irtosi ja katosi lähes kahdeksikymmeneksi minuutiksi, mahdollisesti peura-peuralaisen perään.. Siinä sitä odoteltiin Jennin ja Aikin kanssa kolmikkoa takaisin... Kolmikolle toki sopi saapua juoksultaan takaisin, silloin kuin heille parhaiten sopi. Lumo etunenässä, toisena Rhoo ja kolmantena Katla. Tosin me olimme jo siinä vaiheessa tekemässä toimintasuunnitelmaa "osa hakee otsalamput ja lisävaatteet autolta" ja "Petra jää odottamaan pellolle". Loppu hyvin kaikki hyvin. Läähättävät ja suossa rypeneet eläimet liikkuivat hallitusti hihnassa autoihinsa.

Perjantai-illan kunniaksi käytiin treenaamassa Oittaalla hallintaa. Perusasentoa, seuraamista, luoksetuloa, paikallamakuuta. Lumolla oli hyvä vire ja kontakti oli edelliskertaan verrattuna paremmin kohdillaan. Homman ollessa hallinassa siirryttiin Kellonummen puolelle ottamaan lyhyehkö tehohakutreeni. Lumolle jälleen kaksi maalihenkeä kallioiseen maastoon. Beesaria ei ollut, sain "suunnat" maalihenkien sijainnista ja sen jälkeen luotto koiraan (kuten aina, vaikka sitä kerran koeteltiikin...) Ensimmäinen löytyi nopealla työstöllä kalliokielekkeen alta huppu päässä pötköttämästä, ja palkkaus tuli ilmaisun aloittamisesta. Toinen löytyi jonkin matkaa alueen itäpuolelta, katajan juurelta istuskelemasta, naamioverkkoon maastoutuneena. Ilmaisun kriteerinä oli kesto, ja palkkaus vasta minun ollessa paikalla. Ilmaisu pätki kun lähenin, eli tätäkin tulee treenata.. Vielä kun muistaisi niin viikon päästä sunnuntaina voisi pitkästä aikaa ottaa seisovan maalimiehen..

Tämän viikon hakutreenit jäävät hälytreenien takia väliin. Eli ohjaaja treenaa, Lumo lenkkeilee ja viettää ansaittua vapaapäivää. Maanataina on rauniot, ensi viikon sunnuntaina taas ohjatut hakutreenit. Toukokuun viimeisenä viikonloppuna on hälytysryhmän leiri, jossa meillä teemana on mikäs muu kuin haku!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti