4.6.2010

Lumpo The pätevä hakukoneen alku

Mitä sitä kunnon koiraharrastajat tekevät perjantai-iltana? No hakuilee tietenkin! Mitä sitä muutakaan. Treenailtiin Nuuksion suunnalla puolikkaalla treeniporukalla. Mistään ajallisesta tehotreenaamisesta ei tunnu missään ryhmässä olevan kyse, sillä kuuteen koiraan saimme kulumaan aikaa reilu kaksi tuntia... Mikäs siinä, ilma oli mukavan lämmin ja seura hyvää, hyttysiä lukuunottamatta.

Lumon treenien teemana oli pitää "super hauskaa". Otin tarkoituksella vain kaksi maalimiestä, maanantain koetta silmällä pitäen. Maalimiehet tuli tietenkin haukkua, jonka jälkeen oli melkoista herkkupalkkaa tarjolla. Teimme etsinnän partiointina ihan kohtuullisesn kokoisella alueella. Aikaa meni kuutisen minuuttia, ei paha. Paljon etsittiin pelkkää "tyhjää", ja emäntä taisi olla se, jolta meinasi usko loppua. Lumo puolestaan juoksenteli nenä auki, ja teki hienosti hommia. Liikkui pätevästi ja oli ihan kiitettävästi kuulolla. Ensimmäisellä maalimiehellä ilmaisu jäi hieman vajaaksi, mutta toisella äänijänteet aukesivat ihan mukavasti! Jennillä oli vielä kolmas purkki, jolle Lumo päästelikin sitten tosi hyvän sarjan. 
 
Ei muuta kuin ilmaisun vahvistamista, emännälle aivot parempaan moodiin ja pienoinen suunnistamisen totaalinen opetteleminen, niin sitten vaan peruskokeeseen! Tavoitteena on kyllä peruskokeen suorittaminen joko hausta tai raunioista ennen pentuja. Päätin silloin jossain vaiheessa, että ennen mahdollisia penneleitä olisi ihan kiva, että Lumo olisi peruskoetasoinen. Siitä on näet mammaloman jälkeen hyvä jatkaa harjoituksia, ja pikkuhiljaa aloitella sitten jälkikasvunkin "uraa". Mikäli emäntä oppii kartan ja kompassin käytön, niin hakuperus on todennäköisempi kuin raunio, tällä aikataululla siis.

Treenien jälkeen käytiin vielä Jennin ja Robinin lauman kanssa pienoinen metsäkäppäily. Koirat saivat olla vapaana ja nollata. Mitään koirien välisiä kiristelyitäkään ei ollut ilmassa. Kotiin tultuamme fiilistelin sitä, kuin ihana ja mulle täydellinen koira Lumo on Töitä on tehty paljon, ja paljon on tekemättä, mutta hiljalleen yhdessä tekeminen kantaa ihan oikeasti hedelmää. Lumo on maailman mahtavin pieni pöljäke kaikkine pienine puutteineenkin. I'm so in love

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti