10.8.2009

Kansallinen koiranäyttely @ Mäntyharju

Lauantaina 8.8.2009 tehtiin näytelmävisiitti Mäntyharjulle, kansalliseen koiranäyttelyyn. Lumo näytelmöi hienosti, suorastaan ERI hienosti! Tuloksena oli JUN ERI 2. Eli laatuarvostelu erinomainen ja juniorinarttujen toinen. Tuomarina oli Esko Salkonen, joka sanoi Lumosta seuraavaa:

"Keskikokoinen, erittäin hyvät mittasuhteet, hyvä nuoren nartun pää, ruskeat silmät, hyvät korvat ja kaula, jäntevä keskimittainen runko, hyvät raajat, tuuhea häntä, parkinruskea turkki vaalein merkein, hyvä luonne ja liikunta." JUN ERI 2

Mitään virallista näyttelykuvaa ei tullut otettua (ehkä muutama otos saadaan kun isäni palaa mökiltä). Mutta tässä muutama muu..

Ihana koira rannalla




Loma loppui...

... ja arki painoi maanantaina ankaraakin ankarammin päälle. 

Onneksi loman viimeinen viikko oli kaikkiaan onnistumisia ja hyviä fiiliksiä täynnä. Tiistaina käytiin Lumon kanssa Oittaan nurkilla seurana Jenni, kolme pörröä ja poro. Lenkkiin vierähti kolmisen tuntia. Koirat saivat olla vapaana, juosta, riekkua ja leikkiä keskenään. Emäntä ajoi torstaiaamuna inssin läpi ensimmäisellä yrittämällä, ja mairea hymy naamalla poistui väliaikainen ajolupa taskussa autokoulusta. Kimpsut ja kampsut pakattiin Vectran ronttin, Lumpo takapenkille, isäntä pelkääjän paikalle ja suunnattiin kohti Mäntyharjua. Torstaista perjantaihin vietettiin mukavaa aikaa Mäntyharjulla mökillä allekirjoittaneen isän ja tämän avovaimon sekö Väinö-kissan kanssa. Lumolla oli kivaa! Ainut että mökkeily ja näytelmät eivät ehkä liene se paras yhdistelmä noin niinkuin Lumon kaltaisen rinsessan kanssa.. Ympäristöstähän löytyi meinaan jos jonkinlaista ihanaa, jonka päällä pyöriessä sai turkkiinsa hyvät hajupeitot... Lumo nautti ja fiilisteli mökkeilyä. Ollapa oma mökki tuumii mammakin... Kaikessa touhussa oli kiva olla mukana ja välillä neiti paineli menemään "ilman kuuloa" ja tottelevaisuutta, omilla retkillään. Seurauksena pieni muistutus ja neiti vietti hetken liekassa.
Kyllä mökillä on mukavaa!

Perjantaina siirryttiin Pertunmaalle, Mäntyharjun kupeeseen, Nooran mökille. Siellähän vasta sitten oli menoa, sanoo Lumo. Peiqi ja Aida olivat tottakai omalla mökillä mukana ja tyttöjen jälleennäkeminen oli aika riemuisa. Noora oli käynyt ostamassa tytöille ydinluut, joita Peikko ja Api alkoivat oitis työstämään, Lumolla meni tunti jos toinen piilotteluun. Toki Lumpo sitten lopulta kalusi luunsa. Perjantai-ilta kuluikin kaikkiaan mainiossa seurassa, viinin ja saunan merkeissä. Toki Lumo-neiti tuli valmisteltua turkin puolesta launtain näytelmäkuntoon.

 Vetoleikkiä

Palloleikkiä (huomaa Peiqi joka kyttää alkavaa grillausta...)

Lauantaipäivä meni osittain Mäntyharjun urheilupuistossa, Kansallisessa koiranäyttelyssä. Sieltä siirryimme takaisin Pertunmaalle jatkamaan mökkeilyä hieman perjantai-illan kaavan mukaan. Koirat saivat parit suurehkot naudan rintarustot. Sunnuntaina ajelimme alkuillasta takaisin kotiin, ja emäntä odotteli ahdistuneena arkeen palaamista, Lumo puolestaan putosi oitin kotiin tultuaan. Taisi olla pienellä koiralla aika rankka reissu.

Tytöt

Sunday chillin'

1.8.2009

Aamulenkkiactionia

Tänään tehtiin aamulenkki Danten ja Danten ihmisten kanssa Rajasaareen. Lumpolla ja Iso D:llä oli tosi kivaa! Ei mennyt hukkaan viime lauantain reissu Hyvinkään koirauimalaan... Lumo rohkeni uimaan Danten lelun pariin otteseen ja muutenkin nautti vedessä riekkumisesta. Jonkun aikaan saatiin olla ihan keskenämme saaressa, kunnes paikalle tuli puolivuotias länsiylämaanterrieri uros, jonka kanssa Lumolla oli eri kivaa. Myöhemmin paikalla oli edustettuna jos jonkunlaisia rotuja. Lumon lemppareita ovat ehdottomasti vinttarityyppiset. Neiti paineli menemään  alle puolivuotiaiden Ibizanpodengon ja Greyhoundin kanssa... Lumo kait oikeesti kuvittelee olevansa vinttari, tai vähintään luulee pystyvänsä juoksemaan yhtä kovaaa...
Muutamia otoksia tältä aamulta:

Lumo Rajasaaressa

Lumon ja Danten vesileikkejä


Vedessä kannattaa aina ravistaa?


"Varo Dante, mä tuuun!"

Hähää!!!

Vauhdinhurmaa

Faster, harder...

Ja taas ravistellaan...

Lumo hakee lelua...

Lumo ui...

Lumo ja lelu

Lumon hepulit!